IZBORILI I SP

Mladi nogometaši u polufinalu Eura

24.07.2010 u 16:48

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina plasirala se u polufinale Europskog prvenstva u Francuskoj nakon što je u trećem kolu svladala Portugal sa 5:0 (3:0)

Izabranici Ivana Grnje u kvalifikacijama su imali stopostotni učinak, no na Euro u Francuskoj stigli su u statusu autsajdera.

U prvom kolu su poraženi od Španjolske, u drugom su remizirali s Italijom, ali u trećem su protiv Portugala stigli do prve pobjede koja ih je odvela među posljednje četiri reprezentacije Starog kontinenta, ali i na Svjetsko prvenstvo u Kolumbiji gdje odlazi prvih šest nacionalnih sastava.

Protiv Portugalaca mogla se vidjeti fantastična izvedba hrvatskih mladih nada u čijoj momčadi nije bilo slabog mjesta. U 19. minuti Ozobića je u šesnaestercu srušio Roderick, a siguran s bijele točke bio je Andrijašević. Šest minuta kasnije mrežu Tiaga Maije zatresao je i Pamić, a veznjak Bayera koji je na posudbi u Freiburgu u strijelce se upisao i iz slobodnjaka u 37. minuti.

Nastavak je donio isključenje Kelića u 54. minuti, ali to nije zasmetalo Hrvatskoj. U 67. minuti krenula je kontra koju je uspješno realizirao Ozobić. Samo dvije minute kasnije Portugalci su i peti put kapitulirali, a svoj treći gol na utakmici postigao je Pamić.

Hrvatska će u polufinalu (27. srpnja) igrati protiv domaćina prvenstva Francuske.

Hrvatska: Delač, Vrsaljko, Rugašević, Andrijašević (od 90. Bičvić), Kelić, Glumac, Ademi, Ozobić, Tičinović (od 57. Jonjić), Pamić, Maglica (od 31. Kramarić)

U drugom susretu skupine B Španjolska je svladala Italiju sa 3:0 i tako potvrdila prvo mjesto u hrvatskoj grupi.