MOĆNA HRVATSKA

Mladi košarkaši u polufinalu SP-a!

08.07.2012 u 16:26

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 17 godina plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Kaunasu nakon pobjede nad Češkom 94:71 (24:21, 18:19, 30:26, 22:5)

Mladi igrači i trener Ante Nazor u Litvi su upisali i šestu pobjedu na turniru i neporaženi čekaju borbe za medalju. Aktualni europski prvaci nisu imali lak posao protiv žilavih Čeha, ali u drugom poluvremenu je kvaliteta ipak došla do izražaja i neizvjesne završnice nije bilo.

Česi su se držali u priključku sve do posljednjih deset minuta, ali u prvih šest minuta posljednje dionice Česi nisu zabili ni koš i Hrvatska je otišla na nedostižnu razliku.

U ovom četvrtfinalu hrvatski kolektiv je 'izbacio' novog junaka, krilo Širokog Brijega Domagoja Bošnjaka koji je susret okončao sa 21 košem uz sedam dodavanja, pet skokova i dvije ukradene lopte. Raspoloženog Hercegovca uspješno su pratili Mario Hezonja sa 18 koševa u samo 15 minuta (problemi s prekršajima), Karlo Žganec sa 19 i Paolo Marinelli s deset koševa i sedam dodavanja.

Hrvati su pokazali mirnu i efikasnu igru koja je rezultirala s većim brojem (11-9) oduzetih od izgubljenih lopti, a ruka nije drhtala ni s penala koje su riješili s izvanrednom uspješnošću 15/16. Zabili su i više sa centarskih pozicija, bolje su surađivali, razvijali kontre... Pokazali su da su uz Amerikance najveći kandidati za svjetsko zlato.

No, na redu je polufinale u kojemu Nazorove dečke čekaju Australci koji su se također rezultatski uvjerljivo obračunali s Argentinom. Slavili su sa 78:59 i tako do polufinala upisali samo poraz od SAD-a, koja će u polufinalu igrati protiv Španjolske.