BRAVO

Mladi košarkaši u polufinalu EP-a

17.08.2012 u 22:13

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaši do 18 godina starosti izborili su polufinale Europskog prvenstva koje ovog vikenda završava u Litvi i Latviji

Rezultatom 76:69 mladi su košarkaši Lijepe naše nadigrali Italiju, te izborili novi susret protiv reprezentacije Rusije, koji su pak šokirali Španjolsku u prvom četvrtfinalu dana (58:56).

Iako su poveći dio utakmice igrali bez svojeg najboljeg igrača Darija Šarića, reprezentacija Hrvatske uspjela je nadigrati Italiju i izboriti polufinale europske smotre. Šarić je upao u rane probleme s osobnim pogreškama, te je bio prisiljen ranije napustiti igru u drugoj i trećoj četvrtini.

Štoviše, u posljednjoj je zaradio i isključujuću petu osobnu pogrešku, ali tada je rezultat utakmice već bio riješen (68:58, minuta i pol prije kraja).

Unatoč problemima s osobnim pogreškama, Šarić je upisao 12 poena i devet skokova na svom kontu. Ipak, najbolji strijelac naše reprezentacije bio je Jakov Mustapić sa 16 poena i osam skokova. Karlo Žganec pridodao je 15 koševa i 11 skokova, dok je Mislav Brzoja ubacio 12.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Rusije, koju je već dobila u prvoj fazi Europskog prvenstva rezultatom 74-63.

Utakmica je na rasporedu u subotu s početkom u 20:15 po hrvatskom vremenu.