BRAVO, DEČKI!

Mladi 'kockasti' razbili Srbiju i izborili Svjetsko prvenstvo

09.07.2012 u 21:06

Bionic
Reading

Mlada nogometna reprezentacija do 19 godina razbila je Srbiju 3:0 na Europskom prvenstvu što se igra u Estoniji i tako izborila nastup na svjetskom prvenstvo što će se sljedeće godine igrati u Turskoj

Hrvatska juniorska nogometna reprezentacija oprostila se od Europskog prvenstva u Estoniji uvjerljivom pobjedom (3:0) nad Srbijom u trećem kolu natjecanja po skupinama.

Sastav Dinka Jeličića slavio je pogocima Domagoja Pavičića već u drugoj te Mihaela Pongračića u 49. i 57. minuti. Dvojica strijelaca protiv Srbije jedini su hrvatski golgeteri u Estoniji. Svaki je upisao po dva pogotka.

Natjecanje u skupini B Hrvatska je završila četirima bodovima, trima manje od prvoplasirane Engleske odnosno dvama manje od drugoplasirane Francuske. Minimalan poraz (1:0) od Francuza prošlog petka pokazao se sudbonosnim za ispadanje hrvatskih juniora, koji su u prvom kolu remizirali (1:1) s Engleskom.

Osvojenim trećim mjestom ova je hrvatska nacionalna momčad svejedno ispunila očekivanje: izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo U20 u Turskoj idućeg ljeta.

Europsko prvenstvo juniora, 3. kolo:

Skupina A:

Španjolska – Estonija 2:0
Portugal – Grčka 2:3

Redoslijed: 1. Španjolska 7 bodova, 2. Grčka 6, 3. Portugal 4, 4. Estonija 0

Skupina B:

Hrvatska – Srbija 3:0
Francuska – Engleska 1:2

Redoslijed: 1. Engleska 7, 2. Francuska 6, 3. Hrvatska 4, 4. Srbija 0