u krivom dresu

Mladi je Englez uzrok neviđene frke i panike u njemačkom nogometu; nevjerojatno je da nije znao...

15.07.2020 u 19:36

Bionic
Reading

Mladi velški nogometni reprezentativac i član Schalkea Rabbi Matondo (19) našao se u problemima nakon što je na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj se vidi kako vježba u dresu konkurentske Borussije Dortmund...

Njegov post na Instagramu izazvao je 'oluju komentara' bijesnih navijača, ali i nekolicine bivših igrača momčadi iz Gelsenkirchena. Oglasio se i klub.

'Rabbi ima samo 19 godina, ali to nije smio učiniti', rekao je glasnogovornik Jochen Schneider.

Nije pomogla niti činjenica što je Matondo nosio Borussijin dres Jadona Sancha, svog velikog prijatelja s kojim je trenirao u akademiji Manchester Cityja prije nego što su se preselili u Njemačku. Jedan u Schalke, a drugi u Borussiju.

Mladi Velšanin je ubrzo obrisao objavu i ispričao se navijačima.

'Tužan sam i razočaran što sam iznevjerio sve koji se osjećaju povezani sa Schalkeom', napisao je na Instagramu.

'Bio sam naivan i obukao sam dres mog bliskog prijatelja. Nosio sam ga samo zbog Jadona. To nije imalo nikakve veze s Dortmundom', dodao je.

OK, ispričao se, ali to ga ne opravdava. Nevjerojatno je da nije znao kakvo je rivalstvo i netrpeljivost između njegovih 'rudara' i Borussije (D). Da slikovito dočaramo, zamislite da netko od igrača Dinama objavi fotku kako trenira u dresu Hajduka ili da se dogodi obrnuto. Ili da se netko iz Manchester Uniteda fotka u dresu Liverpoola ili Cityja...

  • +4
Eintracht Frankfurt - Schalke, 32. kolo, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: RONNY WITTEK / POOL

Matondo je u Schalke stigao u siječnju 2019. godine potpisavši ugovor na četiri i pol godine uz odštetu od 11 milijuna eura. Ove sezone je zabio dva gola u 20 nastupa.

Gelsenkirchen i Dortmund udaljeni su svega 35 kilometara, njihovo nogometno rivalstvo najveće je u Njemačkoj, a 'Ruhrski derbi' ovih momčadi jedan je od najvećih u Europi.