UŠLI U POLUFINALE

Mladi hrvatski rukometaši slomili Tunis na SP-u i došli na dva koraka od zlata

25.07.2019 u 22:32

Bionic
Reading

Hrvatska U-21 reprezentacija pobijedila je Tunis rezultatom 27:24 ovog četvrtka na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i tako ušla u polufinale...

Izabrana vrsta koju uspješno vodi Davor Dominiković preskočila je još jednu prepreku na putu do zlata koje naša juniorska reprezentacija još nikad nije osvojila.

Na U-21 prvenstvu svijeta koje se ovih dana igra u Španjolskoj, Hrvatska ima sedam pobjeda iz sedam utakmica, a nakon lakog trijumfa u osmini finala protiv Islanda, nešto teže je pao Tunis ovog četvrtka.

Bio je to dvoboj u kojem su naši bili u zaostatku tijekom prvog poluvremena, ali onda su napravili seriju i otišli na odmor s +4 (13:9). U nastavku su se Tunižani u nekoliko navrata približili, ali nisu bili u stanju kreirati potpuni preokret jer ih je Halil Jaganjac dotukao s par golova pa je Hrvatska zasluženo otišla u borbu za medalje.

Najbolji strijelac kod naših bio je Ivan Martinović koji je zabio devet pogodaka, Jaganjac i Mileta dodali su po pet. Ivan Ereš je ovaj put upisao devet obrana.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Portugala kojeg su naši već pobijedili u grupnoj fazi, dok će drugog finalista dati dvoboj Francuske i Egipta...

Polufinalni ogled naših mladih rukometaša na rasporedu jeu subotu, 27. srpnja 2019. godine s početkom u 20:30 sati.

SP U-21 u rukometu, četvrtfinale:

Hrvatska – Tunis 27:24 (13:9)