BRAVO!

Mladi Hrvati do boda u Srbiji i play-offa

04.09.2010 u 17:53

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine odigrala je na stadionu Čika Dača 2:2 sa Srbijom i tim rezultatom je izborila doigravanje za plasman na Europsko prvenstvo u Danskoj (lipanj 2011.)

Hrvatska je stigla u Kragujevac sa ciljem da ne izgubi, a to je i ostvarila. Iako se najavljivala vruća atmosfera i pun stadion, nikakav 'pakao' se nije dogodio i naši nogometaši su u normalnim uvjetima osigurali prvo mjesto u skupini 7.

Šokantno je počelo za Hrvatsku. Već u trećoj minuti Šćepović je dobio loptu u dubinu, stoperi Lovren i Maloča stajali su predaleko, Kelava je nepotrebno istrčao, a mladi srpski napadač s vrha šesnaesterca zatresao mrežu. Ipak, takav ulazak u utakmicu nije pokolebao Ladićeve izabranike. Uskoro je uspostavljena ravnoteža, a zatim je na scenu stupio Ivan Perišić. Veznjak Cluba Bruggea bio je na pravom mjestu nakon Školnikovih ubačaja iz kornera u 12. i 31. minuti za preokret u Kragujevcu. Do odmora su Hrvati bez problema održavali prednost.

U nastavak su domaći nogometaši ušli odlučnije. Nakon ubačaja Stanojevića zaprijetio je glavom Šćepović, ali je sada kao pobjednik izašao Kelava. Ladićeva družina je kontrolirala situaciju na terenu i očekivano čekala priliku iz kontre ili prekida, što se pokazalo kao naše najjače oružje. No nisu je dočekali. S druge strane, Srbi su izjednačili. Igrala se 82. minuta, Marinković je probio desnu stranu, dao povratnu loptu za Đuričića koji se oslobodio čuvara Kreilacha i gurnuo loptu iza leđa hrvatskog vratara. Nakon toga je domaćin krenuo na sve ili ništa, ali Ladićevi izabranici su se othrvali pritisku i zasluženo osvojili bod koji je poput pobjede.

Sada U-21 reprezentaciju očekuje ždrijeb play-offa (deset pobjednika skupine i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije) te dvije utakmice (9. i 13. listopada) nakon čega će u slučaju pobjede putovati na EURO u Danskoj.