EVO ŠTO SVE ON KAŽE...

Mladi Hrvat igra nogomet karijere i vodi klub prema Ligi prvaka; treba li mu izbornik Dalić napokon dati pravu priliku?

02.05.2019 u 16:02

Bionic
Reading

Mario Pašalić (24) igra najbolji nogomet u karijeri, ove sezone završio je iz Chelsea na posudbi u Atalanti iz Bergama što se pokazalo kao pun pogodak

Hrvatski veznjak završio je 2014. u Chelseaju u kojeg je došao iz Hajdujka, ali na Stamford Bridgeu za njega nije bilo mjesta te je zadnjih pet godina završio na posudbama. Ova posljednja donijela je puno pozitivnih stvari za Pašalića.

Atalanta igra možda najljepši nogomet u Serie A, drži četvrtu poziciju koja vodi u Ligu prvaka, a zasluge idu za to i povremenom hrvatskom reprezentativcu koji se standardizirao u veznom redu.

U opširnom razgovoru za Sportske novosti Pašalić je pričao o svojoj karijeri, sadašnjim danima u Atalanti, o talijanskom prvenstvu, ali za hrvatsku javnost najzanimljivije je ono što je govorio o reprezentaciji.

Poslije svjetskog srebra uslijedio je pad, izbornik Zlatko Dalić u potrazi je za svježim snagama, a upravo se Pašalić nameće kao logično rješenje.

'Svi znamo kakav je vezni red u reprezentaciji i gdje igraju svi ti igrači. Na meni je samo raditi i čekati priliku, te je iskoristiti kad dođe. Najbitnije je da sam tu, da sam unutra, ima vremena. Izbornik će odlučiti tko će koliko igrati, što mu treba, na dispoziciji sam. Cijelu sezonu u klubu igram i ofenzivnog veznog i klasičnog koji je više u sredini. Po potrebi. To su moje uloge', rekao je Pašalić.

  • +5
Mario Pašalić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Svaki put su nam problem kvalifikacije. Nije ni ova godina iznimka. Imamo te neke periode u kojima uđemo u krizu. Opet se na kraju sve dobro završi, tako da vjerujem da će i ove godine biti isto. Ako budemo pravi, neće biti problema da završimo među prva dva u skupini', dodao je.

Inače, Pašalić ima ugovor sa Chelseajem do ljeta 2021., a na kraju sezone istječe mu posudba u klubu iz Bergama.