Mbappe za povijest

Mladi Francuz srušio nevjerojatan Messijev rekord; nakon utakmice nije propustio spustiti treneru, a ispao je i bahat

23.10.2019 u 12:13

Bionic
Reading

Treće kolo Lige prvaka donijelo je i nekoliko spektakularnih utakmica, a pali su i novi rekordi. Jako raspoloženi bili su nogometaši francuskog PSG-a te su na gostovanju kod Club Bruggea zabili pet komada, a junak večeri svakako je bio 20-godišnji Kylian Mbappe

U demoliranju Club Bruggea Mbappe je zabio tri, a Icardi dva gola za PSG. No nakon utakmice objavljeno je kako je ušao u povijesne knjige Uefe i Lige prvaka. Iako je mladi Francuz Mbappe, koji će krajem prosinca proslaviti 21. rođendan, u igru zbog problema s ozljedom bedrenog mišića ušao tek u 52. minuti, to ga nije spriječilo da ostvari hat-trick, a usput je i asistirao za gol. Čudesna utakmica igrača koji je od prvih dana u dresu Monaca nagovijestio sjajnu karijeru. Inače, statističari Uefe objavili su podatak kako je Mbappeov hat-trick bio jubilarni 100. u grupnoj fazi Lige prvaka.

Dodajmo tome kako je Mbappe s tri gola koja je zabio Club Bruggeu postao prvi igrač s klupe (ušao je u igru u 52. minuti) kojoj je to uspjelo od listopada 2008., kada je Joseba Llorente iz Villarreala postigao hat-trick protiv Aalborga.

'Želio sam igrati od prve minute, ali je trener odlučio drukčije i morao sam to prihvatiti. Želio sam pokazati svima da je bez mene na terenu teško iako su moji suigrači igrali jako dobro. Želio sam se boriti, zadržati svoje mjesto i maksimalno pomoći svojoj momčadi', kazao je iskreno nakon utakmice Mbappe, a zbog ozljede propustio je šest utakmica ove sezone. Netko će reći kako je njegova izjava bahata...

'Nogomet je strast. Volim igrati nogomet i bilo je vrlo bolno kada nisam mogao igrati. Sretan sam što sam se vratio!'

No malo tko je mogao očekivati kako će Mbappe nakon svega 27 odigranih utakmica u Ligi prvaka doći do ukupno 17 postignutih golova. Također je zanimljivo spomenuti kako je u toj utakmici već svojim prvim golom srušio nevjerojatni rekord Lionela Messija kao najmlađi igrač u povijesti Lige prvaka s više od 15 postignutih golova. Koliko je Mbappe moćan i kakav će trag ostaviti u povijesti nogometa, govori podatak kako je taj rekord oborio gotovo godinu prije Messija i čak pune dvije godine prije Raula, bivšeg napadača Reala. I tu ne misli stati.

Također je Mbappe značajno povećao prednost ispred svog sunarodnjaka Karima Benzeme s najviše postignutih golova u Ligi prvaka prije navršene 21. godine života.

Najmlađi igrači u Ligi prvaka s 15 postignutih golova

  • Kylian Mbappe – 20 godina i 306 dana
  • Lionel Messi – 21 godina i 288 dana
  • Raul – 22 godina i 163 dana