senzacija u najavi?

Mlada hrvatska zvijezda iznenada se našla na meti Barcelone; već su ga počeli uspoređivati s Erlingom Haalandom...

28.04.2022 u 06:44

Bionic
Reading

Španjolski mediji bliski Barceloni navode kako su skauti s Nou Campa pažljivo pratili završnicu Lige prvaka mladih zbog nadarenog hrvatskog napadača koji je svojim igrama ove sezone zadivio nogometnu javnost

'Barcelona intenzivno nastavlja pratiti nogometne 'dragulje' koji bi mogli zablistati u budućnosti', piše katalonski Sport, tradicionalno blizak Barceloni.

Kao glavnu 'metu' navode Chera Ndoura (17) veznjaka Benfice, no za oko im je zapeo jedan drugi igrač.

Skauti Barcelone posebnu su pažnju posvetili mladom hrvatskom reprezentativcu i članu austrijskog Red Bull Salzburga Roku Šimiću (18)!

'Riječ je o napadaču koji igra za austrijski RB Salzburg i koji je u ovoj sezoni već dobio priliku debitirati u seniorskoj Ligi prvaka. Riječ je o golgeteru koji je uspio zabiti 13 golova u 19 utakmica koje je odigrao u Drugoj austrijskoj ligi. U isto je vrijeme u Ligi prvaka mladih ubilježio sedam golova i tri asistencije', navodi se u tekstu katalonskog Sporta.

Drugi izvori donose nešto senzacionalnije najave koje idu tako daleko da se tvrdi kako bi Barca već ovog ljeta mogla od Salzburga otkupiti našeg mladog napadača! Zaluđeni su činjenicom da je Roko Šimić ove sezone zabio čak 25 golova za tri različite momčadi - zabio je 13 golova za Liefering te je trenutačno četvrti strijelac druge austrijske lige, u Ligi prvaka mladih je dao šest golova, kao i za Hrvatsku U-21 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Pametnome dovoljno...

Španjolci su ga, istina sramežljivo, počeli uspoređivati s tri godine starijim Erlingom Haalandom. Fizičkom su konstitucijom, prvenstveno visinom, Šimić i Haaland usporedivi, ali i golgeterskim vještinama. A Haaland će sigurno zaobići Nou Camp, pa se u ovom trenutku Roko Šimić nameće kao moguće rješenje u napadu Katalonaca u godinama koje dolaze.

Barca Roka Šimića može dobiti relativno jeftino, a španjolski mediji bliski klubu tvrde kako će na Nou Campu morati reagirati jako brzo jer našeg mladog napadača želi i Milan, ali i još neki talijanski klubovi.