DOMINACIJA

Mišura protiv Gašpića za zlato u 'finnu'

30.04.2010 u 17:03

Bionic
Reading

U finalnom jedrenju u kojem se odlučuje o osvajačima medalja na uglednoj regati u francuskom Hyeresu od naših jedriličara nastupit će kao prvi i drugi Marin Mišura i Ivan Kljaković Gašpić-Bambi u klasi FINN i posada Mate Arapov - Ante Šitić u klasi Zvijezda

U klasi Finn očekuje nas zanimljiva borba između Marina i Bambija jer nakon odrađenih 8 jedrenja ovu dvojicu razdvaja samo dva boda. Dakle u finalnom jedrenju s dvostrukim boodovanjem tko bude ispred biti će ujedno i pobjednik. Osim jedan na drugoga, naši jedriličari trebaju voditi računa i o Slovencu Vinčecu koji je 10 bodova iza Marina i 8 bodova iza Bambija, kao i o Francuzu Lebretonu koji je 14 bodova iza Marina a 12 iza Bambija.

Tonči Stipanović (JK Mornar) nije uspio ući u finalno jedrenje, diskvalifikacija zbog preuranjenog starta u 8 jedrenju (koje je pobijedio) koštala ga je plasmana u finale, Tonči je natjecanje završio na solidnom 12. mjestu. Daniel Mihelić (JK Galeb) regatu je završio na 31. mjestu. Luka Radelić (JK Labud), sa dvije diskvalifikacije zbog preuranjenog starta sa 12. mjesta pao je na 36. mjesto. Tonko Kuzmanić (JK Split) regatu je završio na 38. mjestu. Filip Jurišić (JK Mornar) najbolje je plasiran naš jedriličar u srebrnoj skupini, regatu završava kao 59. Ivan Taritaš (JK Sv. Nikola) plasirao se na 65. mjesto, Aron Lolić (JK Labud) je 68., a Milan Vujasinović (JK Labud) je 73.

Mate Arapov i Ante Šitić (JK Mornar), iako ulaze u finalni plov, trenutno se nalaze na posljednjem sedmom mjestu. Činjenica je da dobrim jedrenjem u finalu, matematički mogu doći i do medalje.

U ostalim klasama (470, Laser, LRD, 49er) u kojima već tradicionalno nastupamo u finalnom jedrenju, nažalost na ovoj regati nismo se uspjeli izboriti.

Posada Pavle Kostov - Petar Cupać (JK Uskok), nije uspjela ući u finalni plov, ali je zato 12tim mjestom u ukupnom poretku ostvarila još jedan odličan rezultat na regatama svjetskog kupa. Goran Ivanković - Ivan Ivanković (YC Croatia) natjecanje su završili u srebrnoj skupini na 52. mjestu.

Tina Mihelić (JK Labud), nakon pobjede u Palmi, na ovoj regati nije uspjela ući u finalno jedrenje. Razlog tome leži u još jednoj diskvalifikaciji zbog preuranjenog starta. Tina je regatu završila na 15. mjestu. Marina Dujmović (JK Uljanik plovidba) u srebrnoj grupi završila je 71.

Šime Fantela - Igor Marenić ( JK Sv. Krševan), u klasi 470 regatu su završili kao 17. Oni su cijeli tjedan jako oscilirali sa rezultatima. U ženskoj konkurenciji Enia Ninčević - Romana Župan (JK Uskok), uspjele su popraviti svoj plasman i završiti natjecanje na 35. mjestu.

Luka Mratović (JK Mornar) ostao je na 36. mjestu, Mihovil Fantela (JKSv.Krševan) završio je natjecanje kao 49. dok je Nikola Smoljenović (JK Mornar) završio kao 63.

Tihana Tadinac, Maja Budeša i Nevenka Ćuk (JK Frapa) zauzele su posljednje mjesto u dvobojskom jedrenju za žene. Za ovu posadu veliki je uspjeh što su uspjele nastupiti po prvi puta na natjecanju svjetskog kupa.