BERBA MEDALJA

Miroslavu Matiću srebro, Jeleni Vuković bronca

27.11.2009 u 14:50

Bionic
Reading

Nakon što je osvojila zlato u bacanju diska, hrvatska paraolimpijka Jelena Vuković je na Svjetskom prvenstvu u atletici za osobe s amputacijama, niskim rastom i u kolicima u indijskom Bangaloreu osvojila treće mjesto u bacanju kugle. Sjajan dan je upotpunio Miroslav Matić koji je kasnije stigao do srebra u bacanju diska

Jelena Vuković, koja je članica atletskog klupa Spektar iz Pule osvojila je broncu hicem od 8,02 metara. Najbolja je bila Kineskinja Zhong Yongyuang s hicem od 8,56 metara, dok je drugo mjesto osvojila Njemica Jana Schmidt bacivši kuglu 8,44 metara.
Za Jelenu je to druga medalja na prvenstvu nakon što je u bacanju diska osvojila zlato. U svojoj riznici uspjeha ima i brončano odličje s Paraolimpijskih igara u Ateni 2004.

Nešto kasnije član atletskog kluba ‘Srce’ iz Rijeke Miroslav Matić u bacanju diska s 990 bodova osvojio je srebrnu medalju. Pobijedio je Latvijac Apinis Agars s osvojenih 1035 bodova, dok je brončani bio Iračanin Kumer Adnan s osvojenih 743 boda.

Hrvatska je do sada u Bangaloreu osvojila ukupno četiri medalje. Osim zlata i bronce Jelene Vuković, medalju i to zlatnu osvojio je i Darko Kralj u bacanju kugle, a srebro u bacanju diska Miroslav Matić.