rukometna liga prvaka

Mirko Alilović zaustavio je 'zagrebaše' koji su kod Pick Szegeda nastavili gubitnički niz u Ligi prvaka; na pobjedu čekaju od veljače 2020...

22.09.2021 u 22:20

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u dvoboju 2. kola Lige prvaka u Mađarskoj od Pick Szegeda 30:21

Zagreb je doživio i drugi poraz u ovogodišnjoj Ligi prvaka, u kojoj su zadnju pobjedu ubilježili još u veljači 2020. godine, a prošlu sezonu završili s omjerom 0-14. Bio je to i deseti uzastopni poraz PPD Zagreba od Pick Szegeda, mađarskog prvaka i jedne od najjačih europskih momčadi.

Ivica Obrvan je na teško gostovanje poveo tek 16 igrača, dok su u Zagrebu ostali od ranije ozlijeđeni Matej Hrstić, Zvonimir Srna i Filip Perić, kao i mladi Matej Mandić, Paolo Kraljević, Adin Faljić i rekonvalescent Valentino Ravnić.

Nakon vrlo dobrog izdanja u obrani u prvom dijelu, kada su 'zagrebaši' primili samo deset golova, u drugom dijelu su Mađari utrpali dvostruko više.

U redovima hrvatskog prvaka prednjačili su s po četiri gola Edin Klis i Filip Vistorop. Dino Slavić imao je šest, a Filip Ivić jednu obranu.

Kod Szegeda zbog ozljeda nije bilo tek hrvatskog rukometnog reprezentativca Luke Stepančića, a odlično je branio bivši reprezentativni golman Mile Alilović s 12 obrana. Najbolji u redovima pobjednika bila su krila Mario Šoštarić i Sebastian Frimmel sa sedam, odnosno šest zabijenih golova.

Za tjedan dana PPD Zagreb u Ligi prvaka igra s norveškim Elverumom.