veliki intervju

Mirko Alilović iskreno progovorio o napadu na njegovu kuću na Rabu, oproštaju od reprezentacije i šansama Hrvatske u Egiptu

14.01.2021 u 14:21

Bionic
Reading

Mirko Alilović se u razgovoru za gol.hr osvrnuo na svoju karijeru, reprezentaciju i aktualno Svjetsko rukometno prvenstvo

Legendarni hrvatski rukometni golman Mirko Alilović se još 2018. godine, sa samo 32 godine, oprostio od reprezentacije s kojom je osvojio olimpijsku broncu, svjetsko srebro i borncu,dva europska srebra i dvije bronce u 11 godina koliko je nosio hrvatski dres. Danas živi u Mađarskoj i nastupa za Pick Szeged.

'Trenutno sam u Pick Szeged. Tu mi je već treća godina ugovora, produžili smo na dvije sezone. Već sam 10 godina u Mađarskoj, obitelj mi tu uživa. Na kraju nismo išli ni u posjetu kod obitelji, ne riskiramo puno sa zdravljem. Ja sam prebolio koronu, ali obitelj nije tako da ostajemo ovdje. Slobodno se krećemo i najbitnije je da imamo neku vrstu slobode', rekao je Alilović u razgovoru za gol.hr.

Mirko je rekao i kako je uvijek odlična atmosfera u reprezentaciji, a otkiro je i kako se osjećao jako loše nakon što su mu nepoznati počinitelji za vrijeme Eura u Hrvatskoj 2018. godine napali vikendicu na Rabu smatrajući ga odgovornim za loše rezultate reprezentacije. Nakon toga se i oprostio od 'kauboja'.

'Pozitiva je uvijek u reprezentaciji. Nikada se ne predajemo i zato imamo takve rezultate. Ne predajemo se nakon loših stvari koje nam se dogode, a u mom slučaju je bilo svega. Puno loših trenutaka sam proživio zadnjih godina u reprezentaciji. Bio sam psihički jako loše, ali nevjerojatno je da te ti pozitivni momci uvijek dižu i kad nisi s njima to ti nedostaje', rekao je Alilović pa otkrio razloge svojeg odlaska iz reprezentacije:

'Već 2016. godine sam odlučio da mi je svega dosta- Znao sam i sam da ne branim u reprezentaciji kao u klubu i meni je to stvaralo pritisak. Moram sam se dokazivati, najprije sebi, a onda idrugima. 2016. sam uzeo pauzu i proputio svoje treće Olimpijske igre, a vratio sam se 2018. godine. Bilo je kako je bilo. Završilo je gore nego u Poljskoj, a dogodio se i napad na moju imovinu bez ikakvog razloga. To je samo sport. No, zaboravili smo to i ostajem vezan za Hrvatsku samo pozivitnim stvarima.'

Pred Hrvatskom je novo Svjetsko prvenstvo, a Alilović je otkrio koliko 'kauboji' mogu u Egiptu.

'Danas je teško prognozirati bilo što. Bitno je da prvenstvo krene bez ozlijeda i skandala. dobro je da su zatvorili tribine. Čuvaš se da budeš zdrav, a oni su htjeli pustiti biološku bombu unutra. To nije imalo nikakvog smisla. Turnir će krojiti zdravstveni uvjeti, koronavirus. Ako svi budu zdravi možemo daleko, kompletni smo nakon dugo vremena, ostale reprezentacije imaju problema', kaže Alilović pa dodaje:

'Sve ovisi o otvaranju, Katar pa Angola, ako tu krenemo kao u Njemačkoj onda možemo daleko. Izbjegli smo neka križanja poput na nekim prvenstvima kad su s druge strane bili Norvežani, Danci i Francuzi. Ali ne trebamo o tome misliti, samo o sebi. Ta forma i zanos će nas nositi dalje. Nijemci i Danci nemaju takvu atmosferu kao mi, to je i drugačiji mentalitet i odrastanje. Mi smo drugačiji, mi kad krenemo nešto trenirati odmah sanjamo i Realu, Barceloni, NBA ligi. Ta nas glad vuče dalje i zato smo stalno u svjetskom vrhu', poručio je Alilović.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.