DRAMATIČAN RASPLET

Miran ipak ostao bez željenog freestyle finala

28.04.2010 u 12:24

Bionic
Reading

Miran Pirner je u dramatičnom raspletu ostao bez prestižnog finala natjecanja Red Bull Street Style 2010. Naš freestyler ostvario je pet pobjeda, ali i dva poraza, od kojih je jedan bio ključan

Najbolji hrvatski streetstyler ipak se nije uspio lansirati među 16 najsjajnijih zvijezda svjetskog žongliranja loptom. U najizjednačenijoj od osam kvalifikacijskih skupina, 22-godišnji Zagrepčanin ostvario je pet vrijednih pobjeda, no poraz od predstavnika SAD-a koštao ga je plasmana u top 16. U šoku je ostao i Amerikanac, jer njegova se pobjeda nad Miranom pokazala kao Pirova pobjeda.

Favorizirani Nizozemac Daniel opustio se nakon uvodne četiri pobjede, izgubivši dvije od tri završne utakmice i stvorivši time krug trojice s omjerom 5:2. Najdeblji je kraj u takvom raspletu izvukao Pirner, zauzevši tek četvrto mjesto. Predstavnik SAD-a također je ostao ispod crte, Daniel je ipak prošao dalje, dok je prvo mjesto osvojio Meksikanac Jovanny Gonzalez s omjerom 6:1.

Večeras od 19.55 do 21 sat cijeli svijet može posjetiti Cape Town – prijenos završnice svjetskog prvenstva Red Bull Street Style ekskluzivno je osigurao tportal.hr, a može se pogledati i na hrvatskim internetskim stranicama Red Bulla.

Finalnih 16:

Faruk Onmaz - Austrija
Arthur - Brazil
Rocky - Kolumbija
Palle - Švedska
Brizze - Danska
Jose Avalos – Salvador
Séan- Francuska (branitelj naslova)
FX - Mađarska
Daniel Rooseboom - Nizozemska
Kamalio – Južnoafrička Republika
Azun - Norveška
Nam the Man - Irska
Andrew Henderson - Velika Britanija
Nadir - Švicarska
Luki - Poljska
Jovanny Gonzalez – Meksiko