DOPIS HNS-U

Ministar Markoviću: Uvedite red u nogomet!

09.02.2011 u 13:57

Bionic
Reading

Priča koja se kotrlja duže mogla bi uskoro dobiti novo svjetlo. Naime, iz Ureda ministra Radovana Fucha poslan je dopis Hrvatskom nogometnom savezu u kojem se traži da se uspostavi stanje sukladno svim zakonima i propisima

Prije nekoliko mjeseci novinar tportala doživio je izljev bijesa Dinamovog izvršnog dopredsjednika svojoj koži nakon što je Mamiću postavio pitanje o sukobu interesa jer mu sin ima menadžersku agenciju.

Iako se činilo da će cijela priča otići pod tepih, reagirali su u Vladi, točnije u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa na čijem je čelu Radovan Fuchs. Iz Ureda ministra Fuchsa je HNS-u poslan dopis gdje se traži da se u nogometu uspostavi stanje sukladno zakonima i propisima.

Prema pravilima Hrvatskog nogometnog saveza Zdravko Mamić je u sukobu interesa jer mu sin vodi ili je vodio menadžersku agenciju, a prema zakonu članovi sportskog kluba ne smiju biti u krvnom srodstvu s menadžerima.

Uspjeli smo doći u kontakt s predsjednikom Vlatkom Markovićem koji nam je samo kratko kazao:

'Na utakmici sam, nazovite me kasnije. Nisam ništa vidio.'

Na službenim stranicama Dinama prvo je bilo objavljeno da će se izvršni dopredsjednik Mamić u četvrtak u 13 sati pojaviti pred novinarima, no kasnije je stigla vijest da je konferencija za novinare otkazana.