'MEDVJEDI' OPET POBJEĐUJU!

Minimalna, a tako slatka pobjeda nad 'zmajčekima'

25.01.2011 u 21:46

Bionic
Reading

U trećoj utakmici Ice Fevera u Areni zagrebački Medveščak ugostio je ljubljansku Olimpiju i ostvario izuzetno važnu pobjedu 4:3. Tek je nekoliko kola ostalo do play-offa i svaka pobjeda nad izravnim suparnicima za što bolju poziciju vrlo je važna

Hokejsko ludilo i dalje živi! Arena je konačno dočekala pobjedu svojih ljubimaca; Medveščak je u 42. kolu Ebel lige pobijedio Olimpiju sa 4:3. Nije to bila laka pobjeda, ali je zato izuzetno važna jer je izborena protiv izravnog konkurenta za sedmu poziciju na ljestvici, što može značiti i lakšeg suparnika u play-offu.

Kao i u protekla dva susreta u Areni, gosti su bolje otvorili utakmicu. Olimpija je povela sa 1:0 i imala inicijativu, a hokejaši Medveščaka ponovno su izgledali pomalo uplašeno i bezidejno. No kao po tradiciji, u trugoj trećini 'medvjedi' su zabili uobičajena dva pogotka i preokrenuli rezultat u svoju korist.

U posljednjoj trećini bilo je svega i svačega: pogodaka, udaraca, izvrsnog klizanja i neizvjesnosti do posljednje sekunde. Prvo je Kinasewich u 43. minuti povećao na 3:1, pa su Ljubljančani smanjili na 2:3 u roku dvije minute, a onda je mladi 'medvjed' Mislav Blagus u 51. minuti ponovno povećao vodstvo na dva razlike. Nažalost, obrana Medveščaka u jednoj prilici nije dobro reagirala i gosti su osam minuta prije kraja ponovno došli u priliku da se bore za remi. Na 3:4 smanjio je Matt Hinghins.

U posljednjih pet minuta gosti su svim snagama navalili prema golu Medveščaka, no do promjene nije došlo. 'Medvjedi' su tom pobjedom, minimalnom, ali tako slatkom, preskočili 'zmajčeke' na ljestvici i sad su opet sedmi.

Arena je, tako, konačno dočekala pobjedu svojih oklopnika i sad iščekuje petak i posljednju utakmicu u Areni. U goste stiže Villach i to će biti prilika za novo slavlje prepunih tribina naše najveće sportske dvorane.