DANAS ODLUKA S ČESIMA

'Mini kockasti' za prolaz i vraćanje dugova

04.02.2012 u 10:43

Bionic
Reading

Na Europskom prvenstvu u futsalu Hrvatska danas igra odlučujuću utakmicu za plasman u četvrtfinale. Suparnik je naš veliki dužnik Češka

'Mini kockasti' u Spaladimu Areni igraju svoju najvažniju utakmicu karijere. Ulog je velik – plasman među osam najboljih reprezentacija futsala na Starom kontinentu. Utakmica je na rasporedu u 20,20 sati, a već do subote je prodano deset tisuća ulaznica. Bit će to i rekord Europskih prvenstava po najvećem posjetu na jednom dvoboju.

S druge strane stajat će Češka, reprezentacija koja nas je često pobjeđivala, a dva puta nam i uskratila završnicu Europskog prvenstva. Hrvatsku su sredili u kvalifikacijama 2007. i 2009., a kod drugog bolnog poraza sudjelovali su i suci.

'Očekujem apsolutno pravedno i pošteno suđenje bez obzira na to što smo u nekoliko navrata u prošlosti teško bili oštećeni. Takvo nešto u prepunoj dvorani protiv domaćina zapravo je nemoguće, iskreno, ne vidim kako bi se utakmica privela kraju', poručio je izbornik Stanković.

U češkoj reprezentaciji najjača je snaga kolektiv, njihova disciplina, a od pojedinaca treba izdvojiti Rešetara i Novotnyja te braću Mareš.

Situacija je vrlo jasna. Rumunjska je osigurala prolaz u četvrtfinale. Ako mini 'kockasti' pobijede ili odigraju neodlučeno, osvojit će prvo mjesto u skupini, ako izgube s jednim golom razlike, idu dalje kao drugi u skupini, a u slučaju poraza od dva ili više razlike za Stankovićeve izabranike je završeno Europsko prvenstvo i dalje uz Rumunje idu Česi.

'Ne bi me zadovoljio minimalan prolaz, ni zbog sebe, a ni zbog navijača. Eventualno remi. Češka je godinama naša 'crna mačka', ali ih se ne bojim. Bolji smo i to želimo danas dokazati', jasan je bio jedan od hrvatskih haklera Jakov Grcić.