LAZIO SREDIO VELIKANA

Milanu peti poraz: To se nije dogodilo od 1941.

21.10.2012 u 09:45

Bionic
Reading

Momčad Massimiliana Allegrija je i nakon osam kola na 11. mjestu ljestvice. S pet poraza u osam uvodnih kola prvenstva klub sa San Sira nije krenuo od sezone 1941/42.

Nogometaši Lazija na svom su Olimpicu pobijedili Milan 3-2 u subotnjem dvoboju osmog kola Serije A. Do 61. su minute vodili 3-0.

Smanjio je tada, na ubacivanje sunarodnjaka Urbyja Emanuelsona iz slobodnog udarca, nizozemski veznjak Nigel de Jong zabivši debitantski pogodak za svoj novi klub. Desetak minuta prije kraja susreta konačan je rezultat postavio 19-godišnji napadač Stephan El-Shaarawy, najbolji Milanov ovosezonski strijelac u Seriji A s pet pogodaka. Svih ih je pet postigao u pet posljednjih kola.

Sastav Vladimira Petkovića u vodstvo je u 25. minuti petim ovosezonskim prvenstvenim pogotkom doveo Brazilac Hernanes, da bi Candreva prekrasnim udarcem u 41. minuti drugi put matirao Ameliju.

Oba su pogotka u prvom poluvremenu Milanezi primili izvan 16-erca. Od deset primljenih pogodaka ove sezone u Seriji A, četiri su primili iz daljine.

U četvrtoj minuti nastavka na Candrevino je ubacivanje za 3-0 pogodio njemački centarfor Miroslav Klose. Sa šest postignutih golova dijeli 34-godišnjak prvo mjesto ljestvice strijelaca s Napolijevim Urugvajcem Edinsonom Cavanijem.

Momčad Massimiliana Allegrija je i nakon osam kola na 11. mjestu ljestvice. S pet poraza u osam uvodnih kola prvenstva klub sa San Sira nije krenuo od sezone 1941-42.

'Večeras je moja momčad stvarala prilike i radila vrlo naporno na travnjaku. Nažalost, ne donosi nam to rezultate kakve zaslužujemo. Platili smo visoku cijenu primivši dva gola iz jedinih prilika za udarce koje nam je Lazio stvorio u prvom poluvremenu. Moramo učiti izbjegavati pogreške. I moramo početi pobjeđivati. U protivnom nas čeka borba za opstanak', rekao je trener Massimiliano Allegri.