ŠKRTI ROSSONERI

Milan želi Vučinića, ali Englezi nude više

19.07.2009 u 14:39

Bionic
Reading

Milan još uvijek nije doveo svoje prvo pravo ljetno pojačanje, a navijači 'rossonera' imaju sve manje strpljenja. Puno se imena spominje, ali nitko od velikih zvijezda ne dolazi

Milan je u ljetnom prijelaznom roku od prodaje za samo dva igrača zaradio 80 milijuna eura. 'Crvenocrni' su za Kakaa od madridskog Reala dobili 65, a za Yoanna Gourcuffa 15 milijuna eura. Klupska blagajna je opet puna, ali je igrački kadar znatno oslabljen.

Vodstvo Milana ne želi priznati da je Milan slabiji nego prošle sezone te tvrdi da i sada ima momčad koja može konkurirati za naslove u talijanskom prvenstvu i Ligi prvaka. No to nije realno očekivati ako se uskoro u Milanu ne prestanu ponašati kao škrci, jer su zasad doveli samo solidne, ali ne i igrače koji mogu donijeti kvalitetu više (Onyewu, Abate, Digao).

Na San Siru su posebno usredotočeni na dovođenje napadača, ali svi njihovi pokušaji su propali. Tako su Edin Džeko, Emmanuel Adebayor, Samuel Eto'o i Luis Fabiano bili na meti talijanskog prvoligaša, ali čelnici Milana su nudili premalo.

Njihova nova meta je Mirko Vučinić, crnogorski reprezentativac koji nosi dres Rome. U Milanu su spremni ponuditi 16 milijuna eura te Ignazija Abatea, kojeg su doveli za tri milijuna eura iz Torina. No teško da će ta ponuda zadovoljiti 'rimsku vučicu'.

Naime, Vučinić je zanimljiv i engleskim premijerligašima Arsenalu i Tottenhamu, a posljednja najveća ponuda koja je stigla s Otoka je ona od Chelseaja, kojem nije problem iskrcati 25 milijuna eura.

Izgleda da Milan polako gubi još jednu bitku s drugim europskim klubovima.