KRENULI OD OBRANE

Milan se pojačava - stižu Mexes i Taiwo

09.05.2011 u 20:13

Bionic
Reading

Novi talijanski nogometni prvak Milan počeo je slagati momčad za iduću sezonu. Nova pojačanja 'rossonera' su dosadašnji branič Rome Francuz Philippe Mexes (29) i branič Marseillea Nigerijac Taye Taiwo (26). Obojica će preseliti na San Siro kao slobodni igrači

'Riješili smo pitanje obrane. Doveli smo Mexesa i Taiwoa', kazao je trener Milana Massimiliano Allegri dva dana nakon što je njegova momčad osigurala 'scudetto'.

Mexes je igrao za Romu od 2004. godine, a prije toga je nosio dresu Auxerrea. Za francusku vrstu je sakupio 22 nastupa i jedan gol. Taiwo je član OM-a od 2005. godine, kada je u Francusku stigao iz Lobi Starsa. Za nigerijsku reprezentaciju igra od 2004. godine, a do sada je upisao 48 nastupa i zabio pet golova.

Allegri nije želio otkriti imena drugih potencijalnih pojačanja. No uz smiješak je znakovito poručio.

'Razmišljamo o još dvojici igrača. Jedan je osvojio sve u karijeri, dok je drugi tek na početku, prepun želje i motiva'.

Talijanski mediji navode kako se radi o veznjaku Real Madrida Brazilcu Kaki koji je od 2003. do 2009. godine bio član Milana, te o njegovom sunarodnjaku iz Santosa Paulu Henriqueu Chagas de Limi poznatijem kao Ganso.