OGORČENI U MANCHESTERU

Milan sabotirao dogovor, City doveo De Jonga

21.01.2009 u 13:58

Bionic
Reading

Sportski direktor Manchester Cityja Garry Cook optužio je AC Milan da je sabotirao transfer Brazilca Kake. Iako su u Cityju ljuti, nisu previše dvojili dovesti ili ne HSV-ovca Nigela de Jonga

'Prošli smo četiri faze pregovora i Milan je jasno dao do znanja da je Kaka na prodaju. No, pritisak javnosti, a i onaj politički natjerao ih je da promijene odluku. Treba napomenuti da se tijekom pregovora nijednom nismo sastali s Kakom, s nama su razgovarali samo predstavnici Milana i njegov menadžer, a jedina tema razgovora bili su financijski uvjeti', kazao je u utorak Garry Cook za britanske medije.

Manchester City je ponudio Milanu 120 milijuna eura za Kaku, a brazilskom nogometašu godišnju plaću od čak 15 milijuna eura, tvrde engleski mediji. No, Kaka je odlučio ostati u Milanu.

Dok su se žalili na nekorektnost Milana, arapski su čelnici Manchester Cityja odlučili na kupovinu HSV-ova veznjaka Nigela de Jonga. Prema pisanju njemačkog Bilda, u Hamburg će stići 19,5 milijuna eura, što je barem 50 posto više od tržišne vrijednosti nizozemskog igrača. Dakle, kada je u pitanju Manchester City, novac očito nije važan.