VRIJEME POMLAĐIVANJA

Milan napustile još dvije istinske klupske legende

11.05.2012 u 17:54

Bionic
Reading

U petak su nakon razgovora s izvršnim direktorom Milana Adrianom Galianijem iskusni nogometaši Gennaro Gattuso i Filippo Inzaghi, dan nakon što je isto učinio Alessandro Nesta, objavili rastanak s klubom

Obojici ovog ljeta ističu ugovori s Milanom, a nakon dugogodišnje vjernosti 'rossonerima' očito je došlo vrijeme za neke nove mlađe snage.

Gattuso je pristupio Milanu 1999. godine prešavši iz Salernitane, a ove je sezone sakupio svega šest nastupa dok je nekoliko mjeseci liječio probleme s okom. Iako je nedavno najavio umirovljenje ukoliko se ne bude vidio u aktivnijoj ulozi u Milanu, sada je Gennaro malo promijenio mišljenje.

'Odlazim jer je došao trenutak da oslobodim prostor za neka nova mlađa lica. Sve ću opširnije pojasniti na konferenciji za novinare u subotu. Još nisam odlučio kamo ću u narednoj sezoni', poručio je neumorni 34-godišnji veznjak Gattuso

Četiri godine stariji napadač Filippo Inzaghi koji je u transferu teškom 37 milijuna eura iz Juventusa 2001. godine stigao na San Siro, te ubilježio 125 pogodaka u 296 utakmica, svoju je odluku navijačima objavio putem pisma objavljenog na klupskoj internet stranici.

'Danas želim prije svega zahvaliti predsjedniku Berlusconiju i Adrianu Galianiju na njihovoj podršci. Svoj entuzijazam i energičnost znali su prenijeti i na nas igrače, a osobno sam zbog toga bio snažniji i išao do krajnjih granica svojih mogućnosti. Također želim zahvaliti svim trenerima od omladinskog pogona do seniorske momčadi koji su me učinili čovjekom i igračem kakav sam postao. Cijelom Milanu, svim zaposlenicima kluba želim zahvaliti na suradnji. Pozdrav i Carlo Ancelottiju s kojim sam osvajao trofeje, te svim mojim bivšim i sadašnjim suigračima i naravno navijačima', stoji u pismu jednog od najboljih napadača svih vremena.

U narednim danima očekuje se daljnji egzodus nogometaša iz Milana koji sprema veliku obnovu momčadi za iduću sezonu. Još sedmorici ugovori ističu ovog ljeta.