PALI ATMOSFERU?

Mihajlović: Pitanje je hoćemo li zapljeskati hrvatskoj himni

22.10.2012 u 13:50

Bionic
Reading

Među najvećim gubitnicima prethodnog mini ciklusa kvalifikacija svakako je Srbija, koja je kod kuće izgubila od Belgije, a potom i od Makedonije u gostima. No, izbornik Siniša Mihajlović ne vidi razloga za dramu te se okreće sljedećim nastupima, a prvi mu je već u ožujku, protiv Hrvatske

Siniša Mihajlović dao je veliki intervju za Tanjug, a prije nego se okrenuo dvoboju s Hrvatskom, srpski je izbornik govorio o odnosu s Ivanovićem, Kolarovom, porazima od Belgije i Makedonije. Naravno, on još uvijek vjeruje u plasman Srbije na SP, a odgovorio je i na pitanje o Hrvatskoj.

Iako je s Igorom Štimcem, našim izbornikom, navodno zakopao ratne sjekire, iz sljedećeg se odgovora može zaključiti da mu je draže pripremati svoju momčad u naelektriziranoj atmosferi,a dio tih odgovora prenosimo u cijelosti.

Prema kodeksu o ponašanju koji su svi reprezentativci Srbije potpisali još u ljeto, dogovoreno je a pljeskom pozdrave suparničku himnu, a kako je prva utakmica srpske reprezentacije sljedeće godine upravo protiv Hrvatske, zanimljivi je bio i Mihajlovićev odgovor na ovo pitanje.

'Vidjet ćemo kada dođe do toga, do ožujka ima još vremena, tko živ, tko mrtav. To nema nikakve veze s Hrvatima i Belgijancima, to je naša stvar. Bez obzira s kim igramo, trebali bismo se tako ponašati', objasnio je Mihajlović, a potom i rekao kako, bez obzira na trenutnih šest bodova zaostatka za Hrvatskom i Belgijom, Srbija još uvijek živi u nadi da će se plasirati na SP.

'Vjerujem da imamo šanse, ima još šest utakmica do kraja. Ako odigramo kao protiv Walesa i većim dijelom dvoboja protiv Belgije, možemo sve. Ako igramo 30 minuta kao protiv Belgije ili uplašeno kao protiv Makedonije, onda su nam izgledi mali. Tko to kaže da Srbija ne može pobijediti Hrvatsku u Hrvatskoj? Dok nas matematika ne izbaci, ja vjerujem i moji će igrači vjerovati u plasman. Pokazali smo da svakog možemo pobijediti, ali i od svakoga izgubiti', zaključio je Mihajlović.