IZ SRPSKOG KUTA

Mihajlović: Hrvatska je favorit skupine i bolja od Srbije

11.07.2012 u 10:02

Bionic
Reading

Novi izbornik srpske nogometne reprezentacije Siniša Mihajlović još se jednom osvrnuo na kvalifikacijsku skupinu za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Prema njegovim riječima, Hrvatska je favorit skupine

Siniša Mihajlović u travnju ove godine preuzeo je srpsku nogometnu reprezentaciju nakon što se mjesecima njegovo ime spominjalo u tom kontekstu. Jedan od prvih poteza koji je napravio jest to da je zatražio od svojih igrača da pjevaju himnu pred početak utakmice. Zato je i ušao u sukob s mladim Ljajićem koji nije pjevao himnu.

'Oko toga se digla velika buka, ali to nije bilo ništa osobno. Ljajić je potpisao pravilnik o ponašanju, a nije ga poštovao', kazao je o 'slučaju Ljajić' Mihajlović u razgovoru za Blic te se osvrnuo na predstojeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Brazilu u kojima će igrati i protiv Hrvatske.

'Hrvatsku sam gledao na Euru, vrlo je dobra momčad, a Modrić, Jelavić i Mandžukić su ekstra klase. Organizirani su i fizički moćni, trenutno su bolji od nas. Favoriti su u našoj skupini, ispred nas i Belgije. No to se sve može promijeniti', rekao je Mihajlović.

Srpski i hrvatski mediji su se dosta raspisali o starom sukobu između sada dvojice izbornika, Štimca i Mihajlovića, no srpski izbornik smiruje cijelu priču.

'Mediji pretjeruju kad se bave tom temom jer me to nimalo ne zanima. Dat ću ruku Štimcu, kao i svakom drugom treneru', završio je Mihajlović svoj razgovor za Blic