sprema se spektakl

Mick Schumacher za povijest: Vozit će utrku koja je bez njegovog oca bila nezamisliva...

20.11.2018 u 17:33

Bionic
Reading

Organizatori Race of Champions spektakla potvrdili su kako će ovu utrku u siječnju 2019. godine po prvi put voziti Mick Schumacher, sin velikog Michaela koji je puna dva desetljeća redovito nastupao u ovom natjecanju...

Race of Champions zamišljen je kao utrka u kojoj su se za volanom različitih vrsta automobila na kružnoj stazi trebali utrkivati prvaci različitih automobilističkih kategorija.

  • +5
Mick Schumacher Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Bio je to spektakl kojeg je obožavao Michael Schumacher i puna dva desetljeća redovito je nastupao na njemu. Zajedno sa Sebastianom Vettelom osvojio je momčadsku titulu za Njemačku šest godina u nizu.

No, nakon Schumijeve teške nesreće na skijanju 'utrka prvaka' se urušila i iz godine u godinu bila je sve manje atraktivna. Prošle godine u Rijadu nije uopće bilo pravih prvaka u natjecanju, a trijumfirao je bivši vozač Formule 1 David Coulthard.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Stvari bi za organizatore ipak mogle krenuti na bolje, jer Michaelov sin nakon osvajanja titule prvaka Formule 3 potvrdio je svoj nastup 19. i 20. siječnja u Mexico Cityju, a s njim nakon par godina pauze dolazi i Sebastian Vettel.

'Čast mi je pristupiti natjecanju koje je moj otac toliko volio i u kojem je zajedno sa Sebastianom tako visoko postavio letvicu. Učinit ću sve što mogu da daleko doguram u individualnom natjecanju i sa Sebastianom osvojim Kup nacija,' naglasio je Mick Schumacher koji bi sljedeće sezone trebao voziti u Formuli 2.

Povratak obitelji Schumacher na 'utrku prvaka', kao i četverostrukog šampiona Formule 1 Sebastiana Vettela zasigurno će privući i druga atraktivna imena...