SVE JE JASNO

Mick Schumacher prvi put o bolesnom ocu: Jako emotivne riječi!

29.03.2017 u 08:20

Bionic
Reading

Mladi Mick Schumacher uoči debija u europskoj Formuli 3 prvi je put u jednoj izjavi spomenuo svog oca Michaela Schumachera priznavši da ga smatra svojim vozačkim idolom i sanja o sličnim uspjesima na stazi

Podsjetimo, nakon nesreće u Meribelu koja se dogodila prije tri i pol godine obitelj Schumacher čini sve što je moguće kako bi zaštitila privatnost Michaela koji je teško ozlijedio glavu i nikad se nije potpuno oporavio.

Jedna od metoda zaštite sedmerostrukog F1 prvaka bilo je i ograničavanje sina Micka prilikom intervjua. Nije ga se smjelo uopće pitati za oca, niti ga je on spominjao, već se samo osvrtao na svoje nastupe na stazi u njemačkoj i talijanskoj Formuli 4.

Uoči početka nove sezone i debija u europskoj Formuli 3 mladi 18-godišnji vozač ipak je za RTL po prvi put spomenuo bolesnog oca.

'Moj uzor je moj tata. Jednostavno zato što je bio najbolji. On je moj idol', izjavio je Mick Schumacher i priznao da jedva čeka nastupe u jačoj kategoriji od prošlogodišnje:

'Moja snaga je što zbilja uživam u duelima na stazi i imam dobar pregled situacije. Nadam se da ću se dodatno razviti kao vozač, puno naučiti i ako bude moguće boriti se za titulu najboljeg novaka.'