SILAZNA PUTANJA

Michael Owen iz Uniteda u drugu ligu?

24.01.2012 u 16:12

Bionic
Reading

Menadžer momčadi iz Championship divizije - Brightona, bivši nogometaš Chelseaja i Tottenhma Gus Poyet, pokušava ojačati momčad u pohodu na Premiership i to Michaelom Owenom

Ambiciozni Urugvajac na klupi Brightona odmah nakon ulaska u Chamionship diviziju želi uhvatiti i doigravanje za Premiership, a na tom putu potrebna su mu igračka pojačanja. Kao idealnog napadača za svoju momčad vidi Michaela Owena, nekada veliku zvijezdu engleske reprezentacije, Liverpoola, a potom i madridskog Reala, koji je već dulje vrijeme u statusu tek petog napadača na Old Traffordu. Ispred njega su, po izboru Alexa Fergusona, Rooney, Welbeck, Berbatov i Chicharito.

Brighton bi u slučaju dogovora s Manchester Unitedom trebao platiti manju odštetu, a jedini problem mogao bi predstavljati sam Owen koji je nedavno izjavio da nije baš previše oduševljen mogućnošću da zaigra u ligi ispod Premiershipa. Engleski mediji, pak, procjenjuju, da će Owen možda ipak prihvatiti radije ambicioznog drugoligaša, nego premierligaša koji se bori za ostanak.

Od dolaska u momčad Alexa Fergusona Owen je odigrao 52 utakmice, od čega je 34 puta ulazio s klupe, a u strijelce su upisao 17 puta.