TANDEM SNOVA

Michael Ouzas ostaje u Medveščaku i iduće sezone

02.05.2012 u 10:45

Bionic
Reading

Zadržavanjem Michaela Ouzasa zagrebački 'medvjedi' zapravo su riješili problem vratara za iduću sezonu, pa će od jeseni ponovno imati ponajbolji golmanski par u Ebel ligi

Vratar Medveščaka, 26-godišnji Michael Ouzas, i iduće će sezone biti dio zagrebačkog 'brloga'. Kanađanin hrvatskih korijena potpisao je novi ugovor s Medveščakom za sezonu 2012/13. te će zajedno s Robertom Kristanom ponovo činiti vrhunski golmanski tandem u regionalnoj ligi Ebel.

'Kad je riječ o ugovorima, nikada ne znaš što donosi nova sezona. Doista sam uživao u Medveščaku prošle sezone i iskreno sam se nadao produljenju ugovora. O idućoj sezoni još nisam počeo razmišljati jer sam još u fazi odmora, ali već sljedeći tjedan počinjem s treninzima jer nova sezona sve je bliže. No možete biti sigurni da ću, kao i do sada, u svakoj utakmici dati sve od sebe te pokušati svojim obranama pomoći što boljim rezultatima i plasmanu Medveščaka', izjavio je Ouzas prilikom produžetka ugovora.

Ouzasu, koji je prije dolaska u Medveščak igrao u ECHL-u za momčadi Fresno Falconse, Reading Royalse i Las Vegas Wranglerse, a jednu utakmicu je branio i za AHL momčad Houston Aerose, 2011/12. bila je premijerna sezona u Ebelu. Vrata 'medvjeda' čuvao je u 22 susreta, uključujući i doigravanje, tijekom kojih je ostvario 92,4 posto obrana, a prosjek primljenih golova po utakmici iznosio mu je 2,43. Tijekom sezone upisao je i dvije utakmice bez primljenog pogotka - protiv Klagenfurta (3:0) i Sape Fehervar AV19 (3:0).