AFERA KLADIONICE

'Mi smo namjestili utakmicu i zaradili 20.000 eura'

25.11.2009 u 16:23

Bionic
Reading

Ovako je otprilike glasilo priznanje trojice igrača SC Verla koje danas objavljuje njemački tisak. Radi se o prvim priznanjima aktera velike afere oko manipulacija nogometnim susretima. Njihov klub demantira priznanja

Po informacijama lista Süddeutsche Zeitung (SZ), tri igrača SC Verla (četvrta njemačka nogometna liga) priznali su da su u najmanje dvije utakmice u sezoni 2008/09. bili kupljeni. U planiranoj manipulaciji trebao je sudjelovati i još jedan nogometaš, no on je kratko prije dogovorenih utakmica odustao od plana - i otišao na bolovanje.

U središtu zbivanja oko SC Verla je, kako piše SZ, jedan 34-godišnji ekonomist koji je uhićen prošlog tjedna zbog sumnje u organiziranje prijevare i trenutno se nalazi u pritvoru.

On je navodno igračima Verla platio najmanje 20.000 eura da svakako izgube u (za njihovu momčad posve beznačajnom) meču protiv drugih momčadi Borussije iz Mönchengladbacha i 1. FC Kölna.

SZ piše da je kladionička mafija samo na pobjedu Kölna protiv Verla uložila ukupno 41.550 eura. Kvota je iznosila 2,4, a zarada oko 100.000 eura. Mario Ermisch, bivši trener Verla, izjavio je za minhenski list da su ga priznanja igrača šokirala.

'Nisam mogao vjerovati da su to napravili', dodao je.

Aktualno čelništvo Verla potvrdilo je u srijedu da još uvijek nema spoznaja da su igrači priznali umiješanost u aferu.

'Po mojim informacijama, to se nije dogodilo. Igrači još nisu priznali suučesništvo - ni nama, a ni državnim pravnim organima', kazao je predsjednik Verla Peter Mankartz za agenciju DPA.

Verl je ipak u utorak suspendirao nogometaše Patricka Neumanna i Tima Hagedorna, za koje se sumnja da su primili novac za namještanje ishoda spomenutih susreta.