'AKO JE MIRNO, NIJE DOBRO!'

Metličić o trzavicama s Karačićem i izbjegavanju trilera!

29.01.2016 u 09:11

Bionic
Reading

Pomoćni trener hrvatske rukometne reprezentacije Petar Metličić osvrnuo se na veliku pobjedu protiv Poljske, tenzije na klupi te usporedio polufinalni dvoboj ove generacije s onim 2003. godine koji je igrala njegova na SP-u u Portugalu...

Hrvatska je čudesnom 37:23 pobjedom izbacila Poljake i Francuze s Europskog prvenstva i ovog petka s početkom u 21 sat protiv Španjolske će pokušati izboriti veliko finale. Dojmovi s neponovljive utakmice protiv Poljske još se nisu slegli u stručnom stožeru.

'Ono što se dogodilo protiv Poljske bilo je nevjerojatno i neopisivo. Momci su zbilja dali sve od sebe, odigrali su perfektnu utakmicu i mentalno su bili brutalni. Zasluženo su prošli u polufinale,' izjavio je u intervjuu za RTL pomoćni trener Petar Metličić koji se osvrnuo i na trzavice s Igorom Karačićem koje su se na klupi pojavile u završnom dijelu susreta:

'Uvijek kod nas ima tenzija na klupi, ako je mirno, onda nešto nije u redu. Razgovaramo, diskutiramo situaciju. Kod +17 sam rekao Igoru 'ne smijem reći naglas, ali mislim da je to to'. Oni zatim naprave 5:0, on me gleda, a ja gledam na drugu stranu. Sad je to simpatično, jer ispalo je na kraju jako dobro.'

Hrvatsku čeka velika utakmica kakvu je Metličićeva generacija već proživjela: nakon dva produžetka svladala je Španjolsku u polufinalu 2003. godine na SP-u u Portugalu, a zatim protiv Njemačke u finalu osvojila i zlato. Sličan scenario i ovaj je put moguć.

'Mi smo u jednom trileru pobijedili nakon produžetaka, ja se nadam da ovaj put neće biti triler. Najbolje bi bilo ponoviti utakmicu s Poljskom. Sigurno će biti drugačija utakmica, ali momci su puni samopouzdanja. Ovo što je bilo smo zaboravili, dat ćemo sve od sebe i nadam se da će nam to donijeti rezultat,' zaključio je rukometni velikan kojem je turnir u Poljskoj prvi trenerski angažman u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji.