VRATIO SE ČAROBNJAK

Messi se odmorio, ali i dalje pati zbog penala

18.07.2012 u 18:12

Bionic
Reading

Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi pojavio se u srijedu, prvi put nakon povratka s godišnjeg odmora, na konferenciji za novinare u Barceloni. Na red su došle brojne teme - od Zlatne lopte, preko Tita Vilanove, do Cristiana Ronalda

Argentinac je posljednje tri godine osvajao Zlatnu loptu za najboljeg nogometaša svijeta, a sasvim je sigurno da će, nakon 50 pogodaka u Primeri i 14 u Ligi prvaka, i ove godine biti među favoritima iako je Barcelona ostala bez trofeja u oba spomenuta natjecanja. Španjolski mediji na tron guraju Ikera Casillasa koji je kao kapetan predvodio 'furiju' do obrane naslova na Europskom prvenstvu, a Messi smatra da takav epilog ne bi bio nezaslužen.

'Ostalo je još puno vremena do odluke o Zlatnoj lopti. Iker Casillas je svakako može osvojiti, ali volio bih da dobitnik bude iz Barcelonine svlačionice. Nadam se da će je osvojiti Xavi ili Iniesta koji su to zaslužili zbog svega što su napravili u karijeri, kao i zbog naslova na ovogodišnjem Euru,' istaknuo je Messi.

Potom je bacio pogled i na sezonu koja je pred katalonskim klubom.

'Nadam se da možemo osvojiti sva tri naslova, prvenstvo, Kup i Ligu prvaka. Svake je godine sve teže. Real nam je prošle sezone uzeo naslov, a i ove će sezone biti teško, no naš je cilj kao i uvijek boriti se za sve titule,' dodao je Messi, priznavši:

'Promašaj penala u polufinalu Lige prvaka protiv Chelseaja mi je još uvijek trn u peti.'

A u lov na nove trofeje Messi i društvo će krenuti s novim trenerom Titom Vilanovom, donedavnim pomoćnikom Pepa Guardiole.

'S Titom smo u ova dva dana radili sve isto kao i s Pepom četiri godine. Radimo s istim ljudima i sve je isto ili slično kao prije.'

A na Cristiana Ronalda i njegovu izjavu tijekom Eura kako je Messi u ovo doba prošle godine već ispao s Copa Americe, argentinski čarobnjak se nije želio previše osvrtati.

'Nemam što za reći. Ne mogu kontrolirati što ljudi govore.'

Messi je prošle sezone zabio 73 gola za Barcelonu, ali ovaj promašaj koštao ga je velikog finala