PRISILNI KOPILOT

Messi po avionu bježao od obožavatelja

14.10.2011 u 20:58

Bionic
Reading

Nakon što je u utorak s reprezentacijom Argentine izgubio kod Venezuele u ogledu drugog kola južnoameričkih kvalifikacija, Lionel Messi doživio je nešto kasnije još jedan šok

Utakmica je igrana u gradu Barceloni u Venezueli, iz koje se navečer Messi komercijalnim letom planirao prebaciti do Caracasa, iz kojega bi potom, u društvu suigrača (Ever Banega, Javier Mascherano i German Denis) te pomoćnih trenera, odletio za Europu.

Da izbjegnu nastanak gužve u zrakoplovu, nadležni su organizirali da se najbolji nogometaš svijeta ukrca kao posljednji putnik, uz već prigušena svjetla. Operacija je, međutim, propala jer ga je netko od putnika prepoznao. Dnevnik El Universal piše da je praktički cijeli avion, oni mlađi, a također i stariji putnici, u stampedu krenuo prema prednjem dijelu aviona, namijenjenom VIP-putnicima. Messiju, uhvaćenom u zamku, nije preostalo ništa drugo doli pobjeći u kapetanovu kabinu.

Premda je putnicima ulazak u kabinu strogo zabranjen na visini manjoj od deset tisuća metara, kapetan i stjuardese shvatili su da, ako ne naprave iznimku, avion neće poletjeti na vrijeme. Da smire strku, posjeli su Messija do upravljačkih komandi.

Avion je nakon nekoliko trenutaka uspio poletjeti, a uporni su Venezuelci, nakon što se zrakoplov podignuo, drugi put masovno krenuli prema suputnicima u prvoj klasi. Umorni i razočarani Banega, Mascherano i Denis dali su se na potpisivanje autograma i fotografiranje.

Messi je cijelo vrijeme leta proboravio u kapetanovu prostoru. Ne njegovu je kraju, po slijetanju na pistu zračne luke u Caracasu, izišao među putnike i pristao se fotografirati.