NADMAŠIO CRISTIANA RONALDA

Messi: Kad želimo nešto, nitko nam nije ravan

11.04.2010 u 11:07

Bionic
Reading

Barcelona je još jednom očarala španjolske medije, dok je Real Madrid suočen s bijesom onog dijela javnosti koji mu je naklonjen. 'Kraljevi' imaju najskupljeg igrača svijeta Cristiana Ronalda, ali Katalonci imaju najboljeg - Lionela Messija

Real Madrid je dobio još jednu pljusku od najvećeg rivala. Bez obzira na dvije briljantne asistencije Xavija i gol Pedra, najviše se priča o strijelcu prvog pogotka - Messiju. Argentinski napadač izluđivao je braniče Reala i u 160. El Clasicu upisao sedmi pogodak. Bio je to i 40. Messijev gol u sezoni u svim natjecanjima i 27. u prvenstvu.

Dvoboj na Santiago Bernabeuu mnogi su okarakterizirali kao okršaj dva najbolja nogometaša današnjice, no Argentinac ne misli tako, iako je on bio slavljenik.

'Nije to bila borba između mene i njega. Odlučilo je jednostavno to što je Barca bila superiornija u Madridu. Vratili smo se na vrh i sada imamo prednost', rekao je Messi nakon utakmice, ali i upozorio:

'Titula još nije osvojena, ostalo je još teških susreta, ali važan korak je napravljen i dalje možemo stvarati povijest.'

Real je bio napaljen, ali i nemoćan. Kao domaćin nije zaustavio katalonske zvijezde.

'Momčad je pokazala da je, ako želi nešto, superiorna protiv bilo koga. Naravno, treba to dokazati na terenu, što smo i napravili. Bila je to važna pobjeda i sada samo tako treba nastaviti', završio je Messi.