dobri smo si, ali...

Messi je svoj glas dao Modriću; evo za koga je glasao Lukin 'prijatelj' Cristiano Ronaldo

25.09.2018 u 09:28

Bionic
Reading

Luka Modrić dobio je 29,05 posto glasova u izboru za Fifinog nogometaša godine, Cristiano Ronaldo ostao je na samo 19,08 posto, Messi je ubrao tek 9,81 posto... Pitate se za koga su glasala dva najbolja svjetska nogometaša, oni koji su ovu nagradu osvajali naizmjence u posljednjih deset godina?

Cristiano Ronaldo i Leo Messi nisu se pojavili u Londonu na Fifinoj svečanosti dodjele nagrada najboljima u protekloj sezoni. Namirisali su dečki da će ostati praznih ruku te su korektno odlučili sav šou prepustiti našem Luki Modriću...

Ionako su njih dvojica posljednjih deset godina bili pretplaćeni na ovaj trofej, obojica su ga osvajala po pet puta. No došlo je vrijeme za nove face, na štih je ove godine došao naš Luka Modrić. Više nego zasluženo!

Pitate se kako su dvojica najboljih glasala? Za Messija dvojbi nije bilo, za njega je Luka Modrić najbolji, iza njega stavio je Mbappea, a na treće mjesto - Ronalda! Kako je glasovao Portugalac? Veliki Modrićev 'prijatelj' i donedavni suigrač u madridskom Realu svoj je glas za najboljeg nogometaša dao - Raphaelu Varaneu! Tek iza njega je Ronaldo stavio Luku Modrića, a na treće mjesto zasjeo je Mbappe! Ako je od Ronalda - previše je...

  • +20
Dodjela Fifine nagrade The Best Izvor: Pixsell / Autor: Tim Goode/Press Association/PIXSELL

Luka Modrić je kao kapetan hrvatske reprezentacije također glasao - kao najboljeg je izabrao Varanea, a iza njega su Ronaldo i Griezmann.

Glasove Luki dali su i naši susjedi, svi osim - Srba! Znakovito? Sva tri predstavnika iz Slovenije - izbornik Kavčić, kapetan Jokič i predstavnik medija Sabadin - Modrića su stavila na prvo mjesto. Iz Bosne i Hercegovine Modrić je dobio dva prva mjesta (izbornik Robert Prosinečki i kapetan Edin Džeko), dok je predstavnik medija Muamer Tanović na prvo mjesto stavio Mbappea, a Luku na drugo...

Posebna su priča Srbi. Kapetan 'orlova' Aleksandar Kolarov svoj glas dao je Messiju, a Modrić je tek treći, iza De Bruynea. Izbornik Mladen Krstajić nije ni razmišljao o Luki, na njegovom su popisu Ronaldo, Hazard i Griezmann, a za predstavnika medija Milana Raševića najbolji je Mbappe, ispred Modrića i Salaha.

Makedonci su sva tri svoja glasa dali Modriću.

>> OVDJE POGLEDAJTE KAKO SU GLASALI

Bez obzira na sve, Luka Modrić okrunjen je za novog kralja svjetskog nogometa. Jalni i ljubomorni ne mogu mu ništa, uzeo je hrvatski kapetan najveći mogući nogometni hat-trick: najbolji je igrač SP-a, najbolji je nogometaš Europe, a sada je i službeno najbolji nogometaš svijeta! Neka pati koga smeta!