problemi za finca

Mercedes samo čeka priliku da se riješi Bottasa: Hoće li ga Hamilton spasiti?

04.07.2019 u 11:37

Bionic
Reading

Iako ove sezone niže pobjednička postolja, a ima i dvije pobjede, ravnatelj Toto Wolff dao je naslutiti da u Mercedesu nisu sigurni hoće li i sljedeće sezone zadržati Valtterija Bottasa…

Finski 29-godišnji vozač ušao je u svoju treću sezonu za volanom 'srebrne strijele', a nakon prošle koja je bila za zaborav, 2019. godina za njega je počela prilično dobro.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Austrije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Bottas je pobijedio u dvije od prve četiri utrke, a četvrto mjesto u Montrealu najslabiji mu je rezultat i jedini put da nije bio na pobjedničkom postolju u devet nastupa.

Međutim, forma mu je zadnjih tjedana definitivno u padu, a Mercedes ima dva mlada talenta koji samo čekaju priliku, Georgea Russella i Estebana Ocona. Pojavila se priča da bi i Max Verstappen mogao uskoro postati dostupan. Ravnatelj je dao naslutiti da Bottas praktički mora osvojiti titulu kako bi bio siguran u produženje ugovora.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

'Svaki vozač zna da ako ne postigne rezultate, da uvijek postoji netko drugi tko će ga zamijeniti. Valtteri mora biti uspješan, on je u momčadi s kojom može osvojiti titulu i tvrdi da to želi napraviti,' znakovite su riječi Tota Wolffa koji je dodao:

'Vidjeli smo ga iznimno jakog u prvom dijelu sezone. Bio je ravnopravan s Lewisom u kvalifikacijama, mislim da samo mora postati svjestan snage koju posjeduje i to pokazati na stazi.'

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Nije tajna da bi prvi čovjek Mercedesa najradije ugurao u kokpit nekog od svojih talentiranih juniora, ali i da Hamilton inzistira da mu Bottas bude timski kolega, s obzirom na odličan odnos koji imaju, za razliku od kaosa koji je vladao kad je u ekipi bio Nico Rosberg.

Zasad konačne odluke nema, a vjerojatno će je momčad donijeti tijekom kolovoza ili početkom rujna…