OPET NEDODIRLJIV?

Mercedes prestrašio konkurenciju uoči početka nove sezone Formule 1!

02.03.2018 u 11:22

Bionic
Reading

Lewis Hamilton odvozio je apsolutno najbrže vrijeme tijekom prvog tjedna testiranja u Barceloni, a stručnjaci se pribojavaju još jedne sezone dominacije Mercedesa...

Prve izlaske novih F1 bolida na stazu obilježilo je ovog tjedna hladno vrijeme u Barceloni i uvjeti u kojima se sigurno neće voziti niti jedna utrka u 2018. godini pa na rezultate treba gledati s oprezom, no vrijeme koje je odvezao Lewis Hamilton u četvrtak definitivno je zabrinulo konkurenciju.

  • +5
Formula 1, testiranje u Barceloni Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, aktualni prvak na srednje tvrdim je gumama vozio krug 1:19.333, više od tri desetinke brže od drugoplasiranog Sebastiana Vettela na mekanima, što bi moglo značiti i više od sekunde razlike između Mercedesa i Ferrarija na jednakim komponentama Pirellija.

'Iskreno, jako sam sretan kako je dan prošao i jedva čekam prvu utrku u Melbourneu,' zadovoljno je zaključio Hamilton.

'Srebrne strijele' u nizu su od četiri konstruktorske i vozačke titule, a čini se da će i ove sezone biti na samom vrhu. U Ferrariju su svjesni da kaskaju za rivalom.

'Cilj nam je ove sezone biti bliže Mercedesu koji ostaje favorit,' iskreno je priznao Sebastian Vettel koji bi mogao požaliti zbog propuštene prilike prošle sezone, jer tko zna kad će dobiti novu.

Testiranje se u Barceloni nastavlja sljedećeg tjedna, u nešto toplijim uvjetima koji bi nam mogli dati jasniju sliku tko imati najbrži bolid u 2018. godini u Formuli 1.