russell mora čekati

Mercedes nema hrabrosti dati priliku vozačkom dragulju: Nastavlja prisilno voziti očajno spori bolid?

16.08.2019 u 12:08

Bionic
Reading

Šef Mercedesa Toto Wolff otklonio je mogućnost dovođenja u svoju momčad Georgea Russella koji se istaknuo odličnim nastupima za volanom Williamsa ove sezone…

Podsjetimo, riječ je o 21-godišnjem Britancu koji je prošle sezone osvojio titulu prvaka Formule 2, ispred Norrisa i Albona, a pod juniorskim je ugovorom Mercedesa koji mu je pronašao mjesto u Formuli 1 za volanom Williamsa.

  • +10
Formula 1, VN Mađarske Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nije se previše usrećio George Russell dolaskom u posrnulu slavnu momčad i uglavnom u utrkama vozi na samom dnu poretka, a iako je redovito pobjeđivao kolegu Roberta Kubicu u prvom dijelu sezone, u kaotičnoj utrci u Hockenheimu Poljak je završio ispred njega, osvojio bod na desetom mjestu i potisnuo ga na dno ukupnog poretka vozača.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Unatoč tome, Russell je na stručnjake ostavio izuzetno dobar dojam pa se svi nadaju da će u sljedećoj sezoni dobiti na raspolaganje brži bolid. Mercedes u kojem se Bottas muči, a Esteban Ocon slovi kao prvi kandidat da Fincu oduzme mjestu, nije dovoljno hrabar da bi preskočio obojicu i dao priliku britanskom dragulju, poput Ferrarija s Leclercom.

'Mercedesov bolid nije dobro mjesto za učenje, jer u bolidu si koji može pobjeđivati utrke i osvajati prvenstva, u okruženju s visokom razinom stresa. Stvari mogu krenuti po zlu za mladog potencijalnog prvaka u takvom okruženju. Ne želimo da George izgori. Mislim da bi to bilo prerano,' objasnio je svoju odluku prvi čovjek Mercedesa Toto Wolff.

Nažalost, izgledno je da bi Russell mogao ostati u Williamsu i sljedeće sezone te se nastaviti boriti za pozicije izvan desetorice najboljih, što također nije dobro za potencijalnog šampiona, no morat će biti strpljiv s Mercedesom poput svog starijeg kolege Ocona koji još nije došao na red sjesti u srebrni bolid te čak mora ove sezone gledati utrke sa strane kako bi dočekao svoju priliku…