promjena na vrhu

Mercedes i Hamilton u panici: Jasno je da više nemaju najbrži bolid uoči nove sezone?

23.02.2019 u 16:20

Bionic
Reading

Prema tvrdnjama stručnjaka koji su pomno promatrali prvi tjedan zimskog testiranja u Barceloni, Ferrari ima najbrži bolid uoči početka sezone Formule 1, a ispred Mercedesa trenutno se nalazi i Red Bull...

Podsjetimo, 'srebrne strijele' osvojile su posljednjih pet vozačkih i konstruktorskih naslova, a od toga je njih četiri pripalo Lewisu Hamiltonu kojeg i uoči ove sezone mnogi vide kao glavnog favorita za osvajanje titule.

  • +3
Formula 1, testiranje u Barceloni Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No, ako je vjerovati stručnjacima, Mercedes nakon prvog kruga testiranja definitivno ima razloga za brigu, jer kaska za svojim najvećim rivalima. Naime, iako su Renault i Toro Rosso vozili najbrže krugove, kad se uzmu u obzir komponente guma i količina goriva u bolidima, vjeruje se da Ferrari Sebastiana Vettela i Charlesa Leclerca ima značajnu prednost pred konkurencijom.

Slijedi ga Red Bull koji je profitirao od Hondinog poboljšanog motora za 2019. godinu, a Mercedes se pak u rukama Hamiltona i Bottasa pokazao iznimno nestabilnim i zasad je iz njega nemoguće izvući performanse koje krase bolide Ferrarija.

Što se tiče ostalih, Renault bi trebao biti prijetnja favoritima iz sjene, dok su korak naprijed napravili Toro Rosso i Alfa Romeo, a Haas bi također trebao biti brz kao i prošle sezone.

Na samom dnu čini se da će ostati McLaren i Williams, a mogla bi im se pridružiti i bivša Force India koja pod novim imenom Racing Point zasad u rukama Pereza i Strolla ne djeluje impresivno na stazi.

Dakle, pred Mercedesom je mnogo posla do Melbournea i prve utrke sezone 17. ožujka, a sljedeći tjedan novi krug testiranja možda će promijeniti trenutni omjer snaga, jer mnoge momčadi već donose nadogradnje kojima će opremiti bolide...