NASTAVAK SapunicE

Menadžer Lewandowskog rekao je pravu istinu o cijelom slučaju i kakvu su odluku donijeli kada je Bayern u pitanju; je li previše rekao?

23.05.2022 u 11:00

Bionic
Reading

Sapunica oko napadača Bayerna Roberta Lewandowskog, koji je i službeno zatražio transfer i želi u Barcelonu, zakomplicirala se. Ali, barem je jedna stvar sada jasnija…

Od prije je poznato kako čelnici Bayerna nemaju namjeru samo tako pustiti moćnog napadača Roberta Lewandowskog, a navodno su odlučili kako ga nikome neće dati za manje od 40 milijuna eura odštete.

No, već samim time što je Lewandowski donio čvrstu odluku da napušta Bayern jasno je kako više nema povratka, a na tu temu progovorio je i njegov menadžer Pini Zahavi. Zapravo, sve je jasno rekao.

'Za Lewandowskog je Bayern prošlost. Robert ima priliku zaigrati za klub svojih snova. No, zašto mu Bayern blokira tu priliku?', kazao je Zahavi u razgovoru za njemački Bild.

Ukratko, posljednje informacije govore kako čelnici Bayerna ne žele pustiti Lewandowskog iako ponuda ne nedostaje iako ta odluka nema baš nekog smisla jer ga ugovor s Bayernom veže još godinu dana. Kada mu ugovor istekne jasno je kako bi u novi klub mogao otići besplatno…

Ukratko, 33-godišnji Poljak Lewandowski i njegov menadžer donijeli su odluku da pronađu novi klub i poručuju kako i'h za novac nije briga.'

'Dobro je znao je da ga klub želi zamijeniti s Haalandom i donioje odluku da želi otići već ovoga ljeta. A istina je ta da već mjesecima ne osjeća poštovanje čelnih ljudi u klubu. Bayern je izgubio Roberta ne samo kao igrača, već i kao osobu', dodao je Zahavi.

No, činjenica jest kako Barcelona nema novac za Lewandowskog i sve se dodatno zakompliciralo. U igri je osim novaca za odštetu i razmjena igrača pa su navodno iz Barcelone ponudili Bayernu i neke svoja igrače na koje više ne računaju.

No, nedavno je prvi čovjek španjolske La Lige Javier Tebas jasno rekao što misli o transferu Lewandowskog u Barcu…

'U ovom trenutku Lewandowski ne može u Barcelonu. Nemaju mogućnost da ga potpišu. Trebaju se poklopiti i srediti određene stvari, ali ne znam hoće li se one i dogoditi. Financijska pravila La Lige i brojke su jasne. Ako imaš više od 500 milijuna eura gubitka iz prethodne dvije godine, moraš pronaći način da ih vratiš kako bi bez problema mogao potpisivati igrače. A Barcelona to još nije ispunila', kazao je Tebas.

To se nekako ne slaže s izjavama Lewandowskog njegovog menadžera tako da nakon ovoga više nikome ništa nije jasno.

  • +15
Mainz - Bayern München 3:1 Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK