SAN ANTONIO AUT

Memphis izbacio prvog nositelja Zapada

30.04.2011 u 09:30

Bionic
Reading

Košarkaši Memphis Grizzliesa izbacili su u prvom krugu doigravanja prve nositelje Zapadne konferencije NBA lige San Antonio Spurse sa 4-2 u pobjedama zahvaljujući 99:91 uspjehu u šestoj utakmici na vlastitom parketu

Memphis su do pobjede predvodili Zach Randolph sa 31 košem i 11 skokova i Marc Gasol sa 12 ubačaja i 13 skokova, dok su najefikasniji u sastavu San Antonija bili Tony Parker sa 23 i Emanuel Ginobili sa 16 poena, dok je Tim Duncan postigao 12 pogodaka uz 10 skokova.

Memphis je odlično otvorio susret, nakon osam minuta je vodio sa 20:6, te je bio u prednosti gotovo čitavim tijekom dvoboja. San Antonio je do jedinog vodstva od 80:79 stigao četiri i pol minute prije kraja, ali potom je uslijedila serija domaćih od 8:0 kojom su odlučili pitanje pobjednika.

Memphis je prolaskom u drugi krug doigravanja ostvario najveći uspjeh u 16-godišnjoj povijesti kluba, do ove godine Grizzliesi nisu ostvarili niti jednu pobjedu u doigravanju (imali su omjer 0-12).

Ovo je 28. godina kako u NBA doigravanju sudjeluje po osam momčadi iz svake konferencije, a tek se četvrti put dogodilo da osmorangirani sastav izbaci prvog nositelja.

Dosada je to uspjelo još samo Denver Nuggetsima protiv Seattle SuperSonicsa 1994. godine, New York Knicksima protiv Miami Heata 1999., te Golden State Warriorsima protiv Dallas Mavericksa 2007.

U drugom krugu doigravanja Memphis će igrati protiv Oklahoma City Thundera, dok drugi par polufinala Zapada čine Los Angeles Lakersi i Dallas Mavericksi.
U polufinalu Istoka sastaju se Chicago Bullsi i Atlanta Hawksi, te Miami Heat i Boston Celticsi.