KAZNITI ZATVOROM

Melo brutalniji od De Jonga, kopačkom u glavu

07.01.2011 u 16:56

Bionic
Reading

Igrač Juventusa Felipe Melo sasvim sigurno bit će na stupu srama zbog brutalnog i krajnje nesportskog poteza u dvoboju s Parmom. Disciplinska komisija NS Italije zbog tog ga je starta kaznila s tri utakmice zabrane igranja

Osim zbog sramotnog poraza 1:4 od Parme na svom stadionu, navijači i čelnici Juventusa još bi se više trebali sramiti zbog poteza svojeg igrača Felipea Mela u 17. minuti. Tada je Melo, pri rezultatu 0:0, ušao u duel s igračem gostujuće momčadi Massimom Pacijem, a kada su obojica pali na zemlju Melo ga je đonom kopačke udario u lice.

Taj je udarac odmah podsjetio na sramotu sa SP-a kada je Nizozemac Nigel de Jong kung-fu udarcem u prsa nasrnuo na Španjolca Alonsa. No, za razliku od tog slučaja, kada je De Jong prošao bez kazne, sudac ovog dvoboja stajao je vrlo blizu i Melu odmah pokazao crveni karton. Da sramota po Juventusovog igrača bude još veća, tada je smogao snage i pokušao suca uvjeriti u svoju nevinost.

Disciplinska komisija NS Italije za taj ga je start kaznila s tri utakmice zabrane igranja, pa će Melo propustiti dvoboje protiv Napolija, Barija i Sampdorije.

Ovako udara Felipe Melo...
... a ovako Nigel de Jong