3:1 U ARENI

'Medvjedima' ovacije 15.000 ljudi nakon pobjede nad KAC-om

13.01.2012 u 21:17

Bionic
Reading

Pred više od 15.000 navijača, u trećoj utakmici Ice Fevera, Medveščak je nadvisio austrijski KAC 3:1 i potvrdio da igra možda i najbolji hokej u Ebel ligi

U prelijepoj atmosferi punih i raspjevanih tribina zagrebačke Arene, Medveščak je u trećoj utakmici Ice Fevera nadvisio KAC 3:1. Karte za taj derbi bile su rasprodane davno prije dana utakmice i bilo je savršeno jasno da će atmosfera u dvorani biti izvrsna. Tomu je svakako doprinijelo i oko 1.000 glasnih gostujućih navijača koji su hektolitrima piva hladili užarena grla.

Ni Medveščaku ni KAC-u pobjeda u Areni nije bila nužnost, no naravno da su obje ekipe priželjkivale bodove, ali do njih su ipak željele doći na što jednostavniji način, bez puno umaranja i izravnih sudara koji bi u konačnici mogli rezultirati ozljedama.

Domaćini su poveli preko Joela Prpica u 12. minuti, i to nakon lijepe asistencije Franka Banhama, no KAC je izjednačio u 36. minuti s igračem više. U tim trenucima zbog udaranja laktom Saša Martinović je dobio čak pet minuta kazne i gosti su to iskoristili za viktoriju prema vratima Roberta Kristana. Srećom, u mrežu je ušao samo jedan pak, iako je bilo izglednih prilika da se to dogodi barem još koji put.

U posljednju trećinu 'medvjedi' su ušli puno čvršće i posve zasluženo su stigli do novog gola u 44. minuti. Tada je Adam Naglich solo prodorom prevario nekolicinu suparnika, pa i Andyja Chioda na golu Klagenfurta, te visoko uzdignutih ruku pokrenuo pravo slavlje 15.000 navijača. Pjesma se orila Arenom, 'medvjedi' su nastavili s dobrom igrom, a do trećeg gola, onog Tomislava Zanoškog, stigli su 19 sekundi prije kraja, kad su gosti igrali bez golmana.

Pobjedom 3:1 nastavljen je lijep niz osvajanja bodova u Areni. U tri utakmice osvojeno je pet od šest mogućih bodova te je još jednom potvrđeno da zagrebačka momčad igra ponajbolji hokej u ligi.