ZAVRŠNICA EBEL LIGE

'Medvjedi' vs. Graz: Sad ili nikad!

18.02.2011 u 14:15

Bionic
Reading

Može li se Medveščak propeti iz mrtvih poput Feniksa ili će ovu sezonu ostati bez toliko željenog doigravanja? Odgovor na to pitanje saznat ćemo već nakon prve dvije utakmice, u petak s Grazom u Zagrebu i u nedjelju s Olimpijom u Ljubljani

Niz slabih rezultata, pogotovo na gostovanjima, dovelo je hokejaše Medveščaka u situaciju da se grčevito moraju boriti za doigravanje. Nedavni poraz od Jesenica usred Zagreba 'medvjede' je još više unazadio u nastojanjima da dohvate play-off, no u preostala četiri kola puno toga se može promijeniti. Ovog trenutka zagrebački klub je na devetom mjestu, jednom od dva koja ne vode u doigravane i sasvim je jasno da su naredne dvije utakmice ključne.

U petak u Dom sportova stiže Graz, momčad koju su baš 'medvjedi' prošle godine senzacionalno izbacili iz četvrtfinala Ebela i momčad s kojom su, voljom ždrijeba, igrali na startu ove sezone. Premda je Medveščak na gostovanju dobio tu utakmicu s minimalnih 1:0, ne može se reći da Grazeri odgovaraju medveščakovcima. Naime, u naredna četiri susreta Graz je uvjerljivo pobjeđivao, a u glavnoj ulozi u trpanju mreže zagrebačkih golmana u pravilu je bio Mike Ouellette, prošlogodišnji igrač - 'medvjeda'.

Miroslav Brumerčkik sigurno, a Alan Letang i Ryan Kinasewich vrlo vjerojatno propuštaju utakmicu u petak i to je problem koji bi se mogao pokazati ključnim. Riječ je o dvojici obrambenih igrača i najboljem strijelcu, gubitku kakav je teško nadomjestiti u momčadi koja ionako ima problema s brojem obrambenih igrača. Susret je na rasporedu u 19.15 sati, a tribine će biti prepune.