JEFTINO I ROMANTIČNO

Medvjedi umjesto Arene sele na Šalatu

19.12.2009 u 16:49

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka nalaze se ne na mini turneji po Austriji, gdje će dvobojem u Salzburgu doći pred kraj natjecateljski uzbudljive 2009. godinu. Ipak, zanimljiviji od tog dvoboja su klupski planovi za kraj idućeg mjeseca

Posljednjeg tjedna siječnja Medveščak će, zbog održavanja ATP Indoorsa, morati 'iseliti' iz Ledene dvorane Doma sportova, a primarni plan bio je led instalirati u zagrebačku Arenu. Tako bi sportski hit metropole prvi put u povijesti igrao pred više od 15.000 ljudi, no to se neće dogoditi.

'Takva opcija, izračunali smo, koštala bi nas dva milijuna kuna za dvije utakmice, a radovi oko leda bi trajali deset dana. Ako bi željeli svesti troškove na nulu, najjeftinija ulaznica morala bi koštati 90 kuna, a za mjesta najbliža ledu izdvojit bi se moralo čak 400 kuna. Nećemo ići u taj projekt', otkriva klupski predsjednik Gojanović i nudi alternativu kojoj su se mnogi nadali.

'Još čekamo dozvolu EBEL lige, ali sasvim je izvjesno da ćemo te dvoboje (protiv Villacha 29, te Salzburga 31. siječnja) igrati na Šalati. Bit će to spektakl jer Šalata je ipak naš dom i za to klizalište nas veže puno lijepih uspomena. Vratit ćemo se u dobra stara vremena', sjetan je Gojanović.

Budući da je riječ o otvorenom klizalištu (4.500 mjesta), planove bi moglo pokvariti vrijeme. Ako padne kiša ili temperatura bude previsoka, igrat će se na Velesajmu.