EBEL LIGA

'Medvjedi' teško stradali u Beču

15.02.2011 u 21:38

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka u 50. su kolu regionalne EBEL lige izgubili na gostovanju kod Vienna Capitalsa sa 3:6 (0:1, 1:2, 2:3) te se još više udaljili od nastupa u ovogodišnjem doigravanju

'Medvjedi' su ubilježili i drugi uzastopni poraz. Nakon Jesenica prije nekoliko dana poraženi su u 50. kolu EBEL lige i tako su smanjili šanse za doigravanje. Od Medveščaka je bila bolja trećeplasirana momčad prvenstva Vienna Capitals 6:3.

Loše je započela utakmica za 'medvjede' u Beču, već nakon šest minuta domaćini su postigli pogodak preko Boucharda, što je bio i jedini pogodak u prvoj trećini. U drugu četvrtinu 'medvjedi' su krenuli puno bolje, pa je u 25. minuti nakon akcije Hečimovića i Prpića Andy Sertich izjednačio na 1:1. Činilo se tada da bi Medveščak mogao uzeti koji bod, no primili su dva pogotka. Prvo je za Viennu strijelac bio Rebek u 27. minuti, da bi u 34. Pinter povećao na 3:1.

Do kraja susreta Capitalsi su postigli tri pogotka, pobjednički za 4:3 postigao je Martin Ulmer (49:34), a u završnici su pobjedu potvrdili Harald Ofner (58:21) i Francois Fortier (59:19).

Četiri kola prije kraja ligaškog dijela natjecanja Medveščak se nalazi na devetom mjestu sa 46 bodova koliko imaju i osme Jesenice koje drže posljednje mjesto koje vodi u doigravanje. Sedma Olimpija bježi im četiri boda.

U sljedećem, 51. kolu Medveščak u petak u Domu sportova dočekuje Graz 99-erse.