10 DANA BEZ HOKEJA

'Medvjedi' skupljaju snagu za spektakl koji tek slijedi

07.11.2011 u 12:55

Bionic
Reading

Stanka od 10 dana dobro će doći 'medvjedima' da se odmore i zaliječe ozljede, no isto tako je šteta što je izvrstan niz od pet uzastopnih pobjeda ostvarenih u kratkom vremenu - prekinut. Ipak, najluđe tek slijedi; kraj ove i početak iduće godine nesumnjivo će biti spektakularan

Hrvatska reprezentacija miruje, neće igrati nijednu utakmicu za vrijeme pauze koju je klubovima pripremila vrhuška IIHF-a te predstojeće vrijeme namijenila igranju nacionalnih vrsta na raznim turnirima. Hrvati se odmaraju i kukaju da nemaju golmana, igrača, novca i vremena. No barem nekome taj će odmor zaista i koristiti. 'Medvjedima', naravno!

Od starta sezone, pa i u vrijeme odigravanja pripremnih utakmica, hokejaši Medveščaka imaju problema s ozljedama. Istina, nisu to one teške ozljede kakve su ih napadale prošle sezone, pa su pojedini igrači bili izgubljeni za cijelu sezonu ili barem veći dio nje, no od turnira u Švicarskoj zagrebačka momčad nikako da se skupi u punom sastavu. Srećom, uprava kluba povukla je zanimljiv potez i unatoč općoj besparici koja već dugo, dugo vlada hrvatskim sportom, složila prilično dugi roster, pa se izostanci dvojice ili trojice hokejaša zapravo i ne osjećaju.

No čak i tada, u takvim okolnostima, pehisti 'medvjedi' imali su problema s golmanima, a to je pozicija u momčadi koju u hokeju na ledu ne možete samo tako pokriti. Od golmana sve kreće, s golmanom sve i završava. Da je Medveščak imao zdravog Kristana od starta sezone, na kontu bi nesumnjivo imali barem četiri boda više; ona dva protiv KAC-a koja su im oduzeta zbog nepravilne registracije 18-godišnjeg Tomljenovića, a vrlo vjerojatno i iz Salzburga, kad je također jedva punoljetni Vasiljević primio četiri gola u kratkom vremenu, pa je Red Bull s lakoćom okrenuo rezultat u svoju korist. Sa spomenuta četiri boda više, Medveščak bi bio - drugi na ljestvici!

Upravo zato će 'medvjedima' predstojeća stanka jako dobro doći. Odmor je svima potreban, svima osim navijačima koji su se zahuktali baš kao i momčad. Pet utakmica za redom Medveščak je 'lomio' svoje suparnike i uz maksimalan broj bodova ostvario gol razliku od 29:9. I da ne bi bilo zabune, nisu pobjeđivali neke 'jazavce', u tih pet utakmica padali su prošlogodišnji finalisti Ebela, KAC i Red Bull, što definitivno daje pravo čelnom čovjeku kluba Damiru Gojanoviću da najavi lov na naslov prvaka.

Premda se takva izjava čini pomalo preoptimistična jer dosad smo svjedočili velikim usponima i padovima momčadi, činjenica je da ekipa igra jako dobro, istom žestinom igrači kližu i u prvoj i u 59. minuti, a i dovođenje 'fightera' kao što su Tomislav Zanoški i Pascal Morency pokazalo se kao jamstvo da gostujuće ekipe, poput KAC-a u doigravanju prošle sezone, neće u Dom sportova dolaziti i po bodove i po skalpove. Austrijanci se polako privikavaju na to, premda je sasvim očito da nisu sretni s takvim stanjem stvari.

Kad se sve zbroji i oduzme, pravo je pitanje je li ta spomenuta stanka dobra ili loša za Medveščak. S jedne strane su umor i ozljede, a s druge niz pobjeda kakav 'medvjedi' još nisu ostvarili u Ebelu. Bez obzira što tko mislio o tome, 10 dana bez klupskog hokeja je pred nama. Ljubitelji tog sporta, a očito je da ih u Hrvatskoj itekako ima, također imaju priliku doći do daha i spremiti se za kraj godine kad će tempo igranja biti prilično jak. Odmah na startu 2012. na redu je i čak sedam utakmica u Areni, a to je spektakl koji se ne propušta. Tada će zdrave i odmorene glasnice biti dobrodošle zagrebačkoj ekipi.