POBJEDA 5:1

'Medvjedi' razbili prvaka usred Linza

26.10.2012 u 19:39

Bionic
Reading

Treća napadačka linija 'medvjeda' konačno je proigrala: od pet golova u mreži Linza ta ofenzivna trojka sudjelovala je u čak četiri. Hokejaši Medveščaka vraćaju se u Zagreb s novim bodovima i uvjerljivom pobjedom 5:1

Zagrebački Medveščak odigrao je fantastičnu utakmicu u Linzu i aktualnim prvacima Ebela nanio vrlo težak poraz 5:1. Bila je to peta uzastopna pobjeda 'medvjeda', no od nje je čak i važnija činjenica da je taj trijumf omogućila izvrsna igra treće napadačke navale koja je dosad bila prilično samozatajna. U prethodnim utakmicama samo je funkcionirala prva napadačka trojka u kojoj su Adam Naglich, Kyle Greentree i NHL-ovac Dustin Jeffrey, a sad su svoje znanje pokazali Brandon Buck, Nathan Perkovich i Adam Miller.

'Medvjedi' su u Linzu stigli do prednosti već na samom startu utakmice, Perkovich je svoj prvi gol na utakmici zabio na isteku druge minute. Nakon vodstva uslijedio je velik broj isključenja hokejaša zagrebačke momčadi, no domaćini nisu iskoristili brojčanu premoć na ledu.

Drugih 20 minuta započelo je gotovo identično kao i prethodna trećina, samo je ovog puta Perkovich bio asistent, a Buck strijelac. Nažalost, vrlo brzo nakon gola suci su isključili Curtisa Fraisera, a Linz je preko Patricka Leahya smanjio na 1:2.

Ipak, primljeni pogodak nije obeshrabrio 'medvjede'. Štoviše, u razmaku od 30. do 36. minute zabili su preko Alana Letanga, Kyla Greentreeja i ponovno Nathana Perkovicha tri uzastopna gola za super uvjerljivo vodstvo od 5:1. Tim rezultatom završena je druga trećina.

Domaći trener pokušao je u posljednjih 20 minuta spasiti što se dalo spasiti, pa je indisponiranog i 'probušenog' golmana Alexa Westlunda zamijenio 22-godišnjim Lorenzom Hirnom. Pomoglo je utoliko što Linz nije doživio pravu rezultatsku katastrofu. Ostalo je 5:1.

S novim bodovima Medveščak je ostao na trećem mjestu na ljestvici. Jubilarnu 10. pobjedu u sezoni 'medvjedi' će imati priliku ostvariti već u nedjelju, kad im u Ledenu dvoranu Doma sportova u goste stiže Villach.