EBEL LIGA

'Medvjedi' pobijedili i ostali u igri za polufinale

06.03.2011 u 20:03

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka stigli su do prve pobjede u četvrfinalnoj seriji protiv KAC-a. 'Medvjedi' su slavili 4:1 (1:0., 2:1, 1:0) te su smanjili prednost austrijske momčadi na 3:1

Drhtali su 'medvjedi' hoće li im večerašnja utakmica biti posljednja ove sezone. No u takvom su stanju bili tek do prvog sudačkog podbacivanja jer na ledu su ostavili srce. A kada tako igraju, i kada ih nosi puna 'ledena', onda na naplatu dolazi sav trud. Na svu sreću, ovog se puta suci nisu uplitali, pa je Medveščak napokon uspio upisati pobjedu u četvrtfinalnoj seriji doigravanja. I posve smo sigurni, to neće biti jedina, jer i u prethodne tri utakmice Medveščak je pokazao da se može ravnopravno nositi s momčadi iz Klagenfurta.

Medveščak je poveo već u četvrtoj minuti utakmice, kada je Dominik Kanaet asistirao Donaldu MacLeanu. Gosti kao da su bili u šoku jer tek su tu i tamo pokušali ugoriziti Kristana. Već u drugoj minuti druge trećine Greg Day iskoristio je odličnu asistenciju Prpića i Hećimovića, a dvorana je u tom trenutku 'eksplodirala'. Imali su 'medvjedi' još prilika, ali i gosti koji su tek tada počeli igrati ozbiljnije, pa je i Kristan morao opravdati zašto nosi epitet najboljeg igrača Medveščaka. No da se ne bi nešto zakompliciralo, pobrinuo se Day svojim drugim golom, kada se prednost povećala na tri gola.

Krajem druge trećine hokejaši KAC-a još su imali volje za igrom, pa su u 34. minuti uspjeli smanjiti svoj zaostatak. Strijelac za KAC bio je Gregor Hager, što je bio signal gostima da možda mogu do preokreta. Ipak, do kraja druge trećine pogodaka više nije bilo. U trećoj je pao tek jedan, i to u mreži Chioda, a strijelac je bio Frank Banham, za konačnih 4:1.

S tom pobjedom 'medvjedi' su produžili nadu u preokret, sljedeći ispit imaju u utorak u Klagenfurtu, a u polufinale će momčad koja prva ostvari četiri pobjede.