PRVI DOMAĆI PORAZ

Medvjedi pali, Graz slavio nakon penala

22.09.2009 u 22:04

Bionic
Reading

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka u sjajnom su dvoboju pred punom ledenom dvoranom Doma sportova poraženi od austrijskog Graza rezultatom 2:3 (0:1, 1:0, 1:1; 0:0, 0:1). Medvjedi su mogli i pobijediti, no na kraju su osvojili jedan bod

I u trećem nastupu u austrijskoj ligi hokejaši Medveščaka napunili su drugu najveću dvoranu u metropoli, a srčanost i energija koju pokazuju na ledu obećava da će se ova neobična tradicija i nastaviti.

Gosti nisu gubili vrijeme, već u prvoj minuti Healey je Graz doveo u vodstvo i taj rezultat ostao je aktualan punih 30 minuta. Briljirali su vratari, no Medveščak je na krilima publike pronašao recept za preokret. Fox je izjednačio točno na sredini druge trećine, a pogotkom Prpica na dodavanje Lovrenčića Medvešćak je u posljednjoj dionici i poveo.

Činilo se da se Medveščaku smiješi i treća domaća pobjeda na otvaranju prvenstva, no Brunnegger je izjednačio na 2:2 i susret usmjerio prema produžetku.

Najbolju priliku u dodanom vremenu imao je Fox, koji je s igračem manje na ledu išao sam prema golu, no nije uspio publiku baciti u delirij. Susret su odlučili kazneni udarci. Kristan je obranio prva dva pokušaja Austrijanaca, no igrači Medveščaka nisu realizirali nijedan od triju pokušaja i Lange je donio drugi bod Grazu.

Premda su prvi put u sezoni dvoranu napustili pognutih glava, igrači Medveščaka ispraćeni su velikim pljeskom. Jasno je da se u ovakvoj konkurenciji ne može računati na seriju pobjeda. I ovih sedam bodova nakon pet kola izvanredan je uspjeh.